IBMs beste på fem år

IBMs beste på fem år

Store Blå økte resultatet med 12 prosent og omsetningen med 9 prosent. Nå skal smb-bedrifter gi ytterlige vekst.

IBM leverte sitt beste kvartalresultat siden Samuel Palmisano ble toppsjef i 2002. Selskapets aksjer hoppet oppover med en gang det gode resultatet ble kjent i går kveld.

IBMs omsetning økte med 9 prosent i de siste tre månedene til 23,8 milliarder dollar (6 prosent justert etter lokal valuta). Dette er to prosentpoeng høyere enn analytikerne hadde spådd, skriver Wall Street Journal.

Selskapets divisjon Global services, som inkluderer konsulentvirksomhet, økte 10 prosent i omsetning, eller 7 prosent justert etter valuta.

Den sterke veksten er ifølge flere analytikere et resultat av Palmisanos aggressive strategi, hvor aktiviteter som ikke gir nok inntekter, kuttes. Salg av selskapets pc-divisjon til Lenovo er et eksempel på dette.

Omorganisering

IBM kunngjorde også en omorganisering av salgsdivisjonen for å angripe SMB-markedet. Store Blå vil skreddersy tilbudet til små- og mellomstore bedrifter slik at selskapet kan betjene dette markedssegment enda bedre. For dette formålet omorganiserer selskapet salgsdivisjonen.

IBMs STG (Systems og Technology Group) splittes slik at det blir en salgsgruppe for store bedrifter og en for smb-bedrifter. Dermed vil STG også integreres bedre mot IBMs GTS (Global Technology Service) og mot partnerselskaper i IBMs Global Business Partners Organization.

- Dette vil ikke ha store følger for Norge. I praksis er det tre personer som må rapportere til en annen sjef, forteller IBMs informasjonssjef Per Vassbotn til Computerworld.no.

Vassbotn mener at IBM gjennom denne omorganiseringen vil bruke mer av kompetansen som selskapets partnere har på lokalmarkedene.

- På denne måten drar vi inn ekspertise som våre partnere sitter med om lokalmarkedene. Omorganiseringen har å gjøre med rapporteringslinjene gjennom organisasjonen, og vil ikke medføre noen endringer i jobb eller kutt i staben, sier Vassbotn.

Les om:

Enterprise