IE-konkurrenter i Windows?

IE-konkurrenter i Windows?

Om EU får det som de vil kan Microsoft bli nødt til å levere Windows med blant annet Opera og Firefox.

Takket være en mulig, kommende rettssak mot Microsoft kan selskapet bli tvunget til å selge Windows 7 med en rekke nettlesere som konkurrerer direkte med Internet Explorer.

Det er Microsoft selv som indirekte har lekket detaljer vedrørende EUs synspunkter på at Internet Explorer har monopol på å følge med i Windows. Det har nettleseren hatt helt siden Microsoft valgte å bake den inn i Windows 95 så langt tilbake som i 1996.

Dette er på langt nær første gang EU anklager Microsoft for å bryte de europeiske antitrust-lover i forbindelse med at de selger Windows med blant annet Internet Explorer ferdig installert. Tidligere har selskapet også blitt pålagt å selge Windows-versjoner uten Media Player installert.

I en uttalelse skriver EU at en mulig løsning er å tvinge Microsoft til å legge med en rekke konkurrende nettlesere, så som Firefox, Chrome, Safari og Opera, i kommende Windows-versjoner.

Microsoft skriver på sin side at det kan hende selskapet får krav om å slå av «enkelte uspesifiserte» deler av Internet Explorer om en bruker velger en konkurrerende nettleser.

Microsoft hevder også at selskapet risikerer en «betydelig bot» basert på Windows-salg i EU potensielt så langt tilbake som 1996, da EUs konkurransemyndigheter mener den påståtte overtredelsen fant sted.

Enterprise