IE9 kommer til mobilen

IE9 kommer til mobilen

Slippes med en oppdatering av Windows Phone 7 senere i år.

Microsoft kommer til å lansere en mobilversjon av nettleseren Internet Explorer 9 senere i år. Det meldte Microsoft-sjef Steve Ballmer på første dag av mobilmessen Mobile World Congress, som gikk av stabelen mandag i Barcelona.

Mobilversjonen av IE9 vil - som skrivebordsversjonen - komme med støtte for HTML5 og maskinvareakselerasjon. Nettleseren kommer til Windows Phone 7-telefoner i en oppdatering av Microsofts mobiloperativsystem, som ble lansert i fjor.

Det er lite som tyder på at nettleseren vil slippes for andre mobiloperativsystemer som Google Android eller Apple iOS, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Den kommende oppdateringen av Windows Phone 7 vil for øvrig komme med multitasking, slik at brukere kan kjøre flere applikasjoner samtidig, samt støtte for Microsofts nettlagringstjeneste SkyDrive. I tillegg vil mikrobloggtjenesten Twitter integreres i de sosiale funksjonene til Windows Phone 7.

En første oppdatering av Windows Phone 7 kommer et par uker ute i mars, ifølge Steve Ballmer. Denne bringer klipp-og-lim-funksjonalitet til telefoner som benytter seg av operativsystemet. De andre funksjonene vil være en del av en andre oppdatering til Windows Phone 7 som er ventet senere i år - rundt september/oktober, ifølge Comon.dk.

Enterprise