IE9 kommer til Windows Phone 7

IE9 kommer til Windows Phone 7

Lover også multitasking og tekstkopiering i løpet av 2011.

I løpet av siste halvdel av 2011 vil Microsofts Windows Phone 7 gjennomgå en større oppdatering.

Det fortalte Microsoft-direktør Steve Ballmer under Mobile World Congress mandag.

Nyhetene vil neppe blåse noen av stolen. Ballmer nevnte en mobilversjon av Internet Explorer 9 (IE9) med blant annet HTML5-støtte, multitasking for tredjeparts utviklere, innebygd Twitter-funksjonalitet, integrering av Microsofts skytjeneste Skydrive og tettere tilknytning til Microsofts spillmaskin Xbox 360.

Kopiering av tekst

- Folk blir i dag forelsket i Windows-telefoner, og vi vil fortsette å gjøre produktet enda mer populært, sa Ballmer på selveste Valentindagen.

Før alt dette vil Microsoft oppdatere operativsystemet i mars. Da vil Windows Phone-brukerne blant annet få funksjonalitet for kopiering av tekst, som som anses som standard på de fleste mobile operativsystemer i disse dager.

Multitasking

En annen funksjon som anses som rimelig standard i disse dager, er multitasking. Men her må altså WIndows Phone-brukerne smøre seg med tålmodighet.

På Ballmers demonstrasjon viste Microsoft hvordan den nye versjonen kan spille av musikk fra én tredjeparts applikasjon, mens man bruker en annen. Systemer som Android har gjort i årevis før dem. Også Iphone har nå funksjonaliteten på plass, men Microsofts mobilbrukere får ikke mulighetene før om tidligst et halvt år.

Ballmer viste også frem hvordan telefonene snart kan fungere sammen med Kinect; Microsofts bevegelsesbaserte spillkontroller til Xbox 360.

Enterprise