- Ikke flytt it-avdelingen hit

- Ikke flytt it-avdelingen hit

Her er verdens farligste og tryggeste byer å oursource til.

Karachi i Pakistan er byen i verden det er farligst å oursource til. Praha i Tsjekkia er tryggest.

Det er rapporten Black Book of Outsoucring som om få dager kommer med sin rangering, basert på tilbakemeldinger fra bedriftsutviklingsledere og personer som kjøper outsourcingtjenester.

Årsaken til at du bør styre unna Karachi og de andre verstingbyene begrunnes med geopolitiske utfordringer, kriminalitet, korrupsjon, terrortrusler og valutasvingninger.

Endringer

Det har skjedd store endringer på listen i forhold til i fjor. Fjorårets versting, Bogota i Colombia, har nå rykket ned til rundt midten av lista med de 160 verstingbyene. Og fem av seks indiske byer på fjorårets risikoliste, er nå blant topp 25 på lista over de tryggeste byene.

For Bogotas del, kan den heldige utviklingen skyldes knallhard pr-jobbing.

- Bogota gjennomførte en mediekampanje for å fremheve seg selv som en tryggere by enn resten av byene i Colombia og som en lokasjon med synkende risikonivå, forklarer forskningsdirektør Doug Brown i Datamonitor Group, selskapet som har gjennomført undersøkelsen, til Computerworlds nyhetstjeneste.

Indias oppgang

Bogota har forbedret seg noe på områder som truer forretningslivet, men Brown mener det er vanskelig å se om det skyldes markedsføring eller faktisk forbedring. Indias forbedring kan derimot ha mer tydelig rot i virkeligheten. Terrorangrep, infrastrukturproblemer, regntid og amerikansk proteksjonisme i 2008 kan ha skapt et mer negativt bilde for India i fjor.

De indiske byene Chennai og Pune har steget mest i årets rangering, og Brown mener det skyldes forbedring innen lokalpolitiet, i tillegg til at stabiliteten på infrastrukturen har blitt bedre.

Her er de fem verste og fem beste, les hele topp 25-listen på neste side.

Byer med størst risiko:

1. Karachi, Pakistan

2. Medellin, Colombia

3. Juarez, Mexico

4. Cali, Columbia

5. Tijuana, Mexico

Byer med lavest risiko:

1. Praha, Tsjekkia

2. Warszawa, Polen

3. Brno, Tsjekkia

4. Krakow, Polen

5. Toronto, Canada

Les mer på neste side!

Les om:

Enterprise