- Ikke selg innovatørene

- Ikke selg innovatørene

GARTNER SYMPOSIUM: SAP-sjef Henning Kagermann tror outsourcing av it-avdelingen vil skade innovasjonen i bedriftene.

CANNES: Toppsjefen i erp-giganten SAP, Henning Kagermann, mener innovasjon er nøkkelen til videre vekst i næringslivet, og at it-avdelingen vil spille en avgjørende rolle. Da er det en dårlig idé å overlate all it-utvikling til andre.

- Du kan ikke gi bort it-kompetansen til andre, den er sentral for all innovasjon. Jeg tror det er en helt fundamental feiltakelse hvis man velger å gjøre det, en sterk it-avdeling er også en viktig forutsetning for at de strategiske beslutningene blir tatt innad i bedriften, sa Kagermann under Gartners Itxpo i Cannes.

Kagermann understreket at han ikke er imot all outsourcing, ei heller på it-drift. It-avdelingen må imidlertid omstille seg for å tilfredsstille forretningssiden, og bli i stand til å levere innovasjon og vekst for bedriftene.

- De store oppkjøpene SAP har gjort de siste årene er med tanke på innovasjon. It har gjort jobben med å holde bedriftene gående, nå må man levere innovasjon med så lav risiko som mulig, sa Kagermann.

LES OGSÅ: SAP kjøper Business Objects

Selv har SAP en utfordring i å levere innovasjon samtidig som de ikke vil forandre for mye for raskt på sine komplekse økonomi- og regnskapssystemer. Selskapet har derfor lansert en langsiktig plan som skal sørge for stabilitet i kjernefunksjonaliteten, samtidig som kunder i vertikalene kan velge å oppgradere med spesialtilpassede utvidelsespakker.

- Kundene våre skal få innovasjon i samme takt som bedriften utvikler seg. Da kan releaser ikke komme for hyppig og endre på for mye. Kundene våre skal kunne slå innovasjon av og på. Det tror jeg de vil like, sa Kagermann.

Les om:

Enterprise