IKT-Norge lanserer miljøsamarbeid

IKT-Norge lanserer miljøsamarbeid

Norges største it-aktører skal jobbe sammen for miljøet i samarbeidsprosjektet Grønn IT.

Representanter for IBM, Microsoft, Cisco, HP og Tandberg stilte alle opp da IKT-Norge lanserte miljøprosjektet Grønn IT i dag. Samarbeidet er et bransjeinitiativ for økt fokus på klima, samt bruk av ny teknologi med sikte på å redusere energibruken innen ikt i Norge.

- Vi som næring har et betydelig ansvar, og ikt er utpekt som en miljøversting. Men samtidig som vi er en del av problemet, er vi også en del av løsningen. Norge er foreløpig det eneste landet i verden hvor konkurrenter går sammen istedenfor å kjøre sitt eget løp på miljø, sier generalsekretær Per-Morten Hoff i IKT-Norge.

LES OGSÅ: Lite konkret om miljø og it

Nettstedet grønnit.no er opprettet som et merkenøytralt ressurssenter for rapporter, statistikk, råd og veiledning rundt temaet klima og ikt. Sidene skal også fungere som en portal til selskapers informasjon om energieffektive og klimagunstige it-løsninger, og som et forum for medlemsbedriftenes aktiviteter.

- Grønn IT blir et forum for å dele kunnskap. Vi håper vi kan spre kunnskap og engasjement til andre norske virksomheter, men vi kommer også selv til å sitte med åpne ører og et åpent sinn, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge.

Medlemsbedrifter i Grønn IT ved oppstarten er IBM, Microsoft, Accenture, Cisco, HP, Lenovo, Lexmark, Fujitsu-Siemens, Bedriftssystemer, Tandberg, EMC, Sun, Commaxx, Brother og Umoe IKT. Samarbeidspartnere er Grønt i praksis (GRIP), Enova, Elretur og CO2focus.

- Hvis Grønn IT kommer ordentlig i gang, kan dette bety en holdningsendring for den norske it-næringen. Det blir viktig å få frem suksesshistorier og kunne skape troverdige resultater som gir håndfaste endringer, sier Håvard Solem i Enova.

Les om:

Enterprise