- India vil utnytte europeisk fall

- India vil utnytte europeisk fall

Ved neste tilbakegang i den europeiske økonomien vil indiske selskaper invadere Europa, mener Capgeminis toppsjef Paul Hermelin.

Konkurransen fra indiske it-selskaper kommer bare til å bli større de nærmeste årene.

- Etter den siste nedgangen i USA på begynnelsen av 2000-tallet har vi sett en stor, indisk vårflod. Følgene var at alle de mellomstore spillerne forsvant. De store som IBM og Accenture har klart seg i tillegg til noen små, sier Hermelin i et eksklusivt intervju med vårt svenske søstermagasin Computer Sweden.

LES OGSÅ: Minister vil ha norsk-indisk partnerskap

- Det samme kommer til å skje med Europa neste gang det er nedgangstid. Det skjer ikke i 2008, men kanskje året etter. Da kommer vi til å få en ketsjupeffekt, forteller Hermelin.

Capgeminis svar på den indiske konkurransen er en massiv offshoresatsning, først og fremst i India. Der rekrutteres det 50 personer hver dag til Capgemini som nå har 18 000 ansatte.

- Men vi kan aldri bli et indisk selskap. For å slå dem må vi vise at vi kan noe annerledes. Indernes svakhet er deres monokultur, at de ikke lykkes å knekke hvordan man arbeider effektivt over kulturgrensene.

Capgemini bygger også virksomheter i mange andre lavkostland, som Polen, Marokko og Argentina.

LES OGSÅ: Capgemini snart størst i India

Les om:

Enterprise