Indiske it-selskaper satser i Europa

Indiske it-selskaper satser i Europa

HCL Technologies skal rekruttere 10 000 ansatte i Europa, som er selskapets raskest voksende marked.

HCL Technologies er Indias fjerde største programvareselskap, og etablerte seg først i Europa i 1999.

Selskapet har siden vokst kraftig. I 2001 utgjorde omsetningen til HCL Europe rundt 7 prosent av omsetningen i morselskapet. I 2010 var dette økt til 26,2 prosent, og Europa er nå det raskest voksende markedet for selskapet.

- Behov for vekst

De siste fem årene har selskapet firedoblet den europeiske omsetningen.

I dag har selskapet kontorer i 13 land og leverer selskapet it tjenester til 1,7 millioner sluttbrukere i 31 land. Til tross for den økonomiske situasjonen i regionen endte selskapets europeiske omsetning på 952 millioner dollar, en økning på 29 prosent fra året før, i siste hele regnskapsår.

Nå har HCL annonsert at de ønsker å skape 10 000 nye arbeidsplasser i USA og Europa over de neste fem årene. Bakgrunnen skal være et ønske om å bidra til å skape nye arbeidsplasser i Europa samt å støtte innovasjonen i regionen.

HCL har derfor i samarbeid med 12 europeiske universiteter utviklet et program som skal tilby et halvårskurs innen teknologi og ledelse rettet mot potensielle ansatte. Selskapets teknologipartnere vil også bistå med relevant opplæring.

- Det finnes åpenbart et behov for økonomisk vekst og arbeidsplasser. Vi mener dette initiativet er uvurderlig for HCL, samtidig som vi bidrar til å skape lokale, bærekraftige arbeidsplasser for flere år fremover, sier Vineet Nayar, visestyreleder og administrerende direktør i HCL Technologies.

Større besparelser

Mye tyder på at India og Kina, som er i kraftig vekst, vil gå forbi USA og Japan som de dominerende it-stormaktene.

På Verdens økonomiske forums (WEF) siste årlige Global Competitiveness Report er India rangert på en 56. plass blant 142 økonomier. I Global IT Industry Competitiveness Index, satt sammen av Business Software Alliance (BSA) kommer landet på en 34. plass, en økning på 10 plasser fra 2009.

Rajeev Sawhney, direktør for HCL Technologies' europeiske kontor, sier til Reuters at han håper den økonomiske situasjonen i Europa vil representere store muligheter for outsourcingselskaper som HCL.

Årsaken er den lave kostnadsbasen i landet, som innebærer større besparelser enn lokale leverandører kan tilby kundene.

- Enkelte lokale, europeiske leverandører vil nok merke trykket, sier han.

SATSER I EUROPA: Det indiske programvareselskapet HCL har annonsert at de ønsker å skape 10 000 nye arbeidsplasser i USA og Europa over de neste fem årene. (Foto: Istock)

Les om:

Enterprise