Ingen endring for Ementor

Ingen endring for Ementor

Lederskiftet i Ementor/Topnordic-konsernet har ingen betydning for kursen. - Vi vil ikke vike en tommel fra vår strategi, sier styreformann Ib Kunøe.

Den overraskende avgangen til konsernsjef Jo Lunder har åpnet veien for danske Claus Hougesen å innta sjefstolen. Men de to har samarbeidet tett de siste årene og det vil ikke skje endring i strategien til Ementor.

- Det var uventet og en overraskelse. Men når det er sagt har Claus vært med på hele omorganiseringen, og er den rette mannen på rett plass. Han kjenner systemet og bransjen godt, og vil være en god partner for it-selskaper å samarbeide med, sier den danske finansmannen Ib Kunøe, som er styreleder i Ementor/Topnordic.

Også den nye konsernsjefen, Claus Hougesen, ser frem til å fortsette suksessen som er bygget opp de siste årene.

- Jeg bestemte meg i samme sekund Ib tilbøy meg jobben. Jo og jeg har jobbet sammen om strategien til Ementor/Topnordic. Det kommer ikke til å være noen endringer på det, sier Hougesen til Computerworld.

LES OGSÅ:
Jo, det er godt jobbet!

Jo Lunder holder fart på karrieren
Jo Lunder går av som Ementor-sjef
Ementor får dansk toppsjef

Hougesen blir boende i Danmark, mens hovedkontoret fortsatt skal være på Brynseng i Oslo. Han vil ha en litt lenger tur enn de fleste andre pendlere.

- Første flyet går såpass tildig at jeg kan være på jobb før de fleste andre, spøker han.

I den nye planen skal selskapet vokse fra 13 milliarder kroner i omsetning til 20 milliarder i 2010. Dette er frisk satsing, men den nye konsernsjefen er ikke bekymret.

- Nei, det går fint. Vi har nå ti prosent av markedet. Greier vi bare å få mellom 12 og 13 prosent, er vi der. Det skal ikke være noe problem. Vi har en fantastisk innkjøpsmuskel, og kan få gode priser. I tillegg har vi 1700 teknikere på infrastruktur i Norden. Den kombinasjonen av pris og kompetanse har ingen andre, sier han.

Også Kunøe har tillit til fremtidsplanene.

- Tidspunktet for dette skiftet er bra. Vi har en stabil kurs, og har gått over analytikernes forventninger flere ganger på rad. Vi vil ikke endre så mye som en tommel på strategien vår, mener han.

Les om:

Enterprise