Ingen hjelp fra oven for Oracle

Ingen hjelp fra oven for Oracle

Norsk Luthersk Misjonssamband angrer på Oracle-valget. Nå skal økonomisystemet ut, og det medfører et tap på 2,9 millioner kroner.

Leder Tore Martinsen i NLM IKT-service forklarer til Utsyn at det lokalt har vært uttrykt misnøye med økonomisystemet Oracle lenge. NLM gikk til innkjøp av systemet i 2001, og allerede da var det uenighet om valget.

Kritikerne hevdet at systemet var for krevende å sette i gang og drifte, men redusert innkjøpspris gjorde at det ble valgt. Nå har man valgt å fase det ut i løpet av inneværende år, skriver Dagen.

- Fra en side sett er ikke dette mer dramatisk enn at NLM etter en grundig evaluering har vedtatt å bytte økonomisystem. Det er selvfølgelig ikke ønskelig, men det er vanskelig å vurdere ulemper og fordeler ved ulike systemer opp mot hverandre. Når vi nå har hentet inn flere års erfaringer med Oracle, ble det etter hvert klart at systemet ikke var ideelt, sier informasjonsleder Espen Ottosen.

- Hva er budskapet til misjonsvenner som lurer på hvordan noe slikt kan skje, spør journalisten i Dagen?

- Vi har ikke noe annet budskap enn at vi er trygge på at det nye systemet blir enda bedre for NLM. Og så beklager vi at vi i etterpåklokskapens lys ikke burde satset på Oracle.

Det opplyses at pengene til å dekke tapet vil hentes fra hovedkassen.

Les hele saken hos Dagen .

Les om:

Enterprise