Ingen oppgradering uten IE

Ingen oppgradering uten IE

Vil du installere Windows 7 uten Internet Explorer, må du først formatere hele harddisken.

Det forventes å dukke opp en gratis oppgradering fra Vista til Windows 7 for de som kjøper ny pc i nærmeste fremtid. Men at Microsoft har kutte ut Internett Explorer (IE) fra den europeiske versjonen av 7, stikker kjepper i hjulene for begrepet «oppgradering».

Siden Internet Explorer er en del av Vista, må forbrukerne rett og slett kjøre en fullinstallasjon som oppgradering til Windows 7. Det betyr at brukere må ta backup av alle dokumenter og filer de vil beholde samt ha all programvare de ønsker tilgjengelig. En fullinstallasjon vil nemlig formatere hele harddisken.

- Må forstå konsekvensene

Forbrukere i USA, der IE8 ikke er fjernet fra Windows 7, vil få en mer sømløs oppgradering, der Vista vil smelte over i Windows 7 med alle dokumenter og filer på plass.

- Oppgraderingen fra Vista til E eller N-versjonene av Windows 7 vil ikke støtte en på-plass-oppgradering. Brukerne må kjøre en ren installasjon, sier Techarp basert på en lekkasje av et Microsoft-notat.

- Det er viktig at sluttbrukerne forstår hva en oppgradering med ren installasjon innebærer og tar de nødvendige skritt for å beholde sine applikasjoner, filer og innstillinger, inkludert sikkerhetskopiering av programmer, filer og innstillinger før installasjonen starter, står det videre i notatet.

EU sørget for IE-fall

Årsaken til at IE er borte, er en pågående sak mot Microsoft som EUs konkurransetilsyn kjører. Konkurrerende nettlesere som Opera har klaget til EU fordi de mener det er konkurransevridende at Microsoft inkluderer sin egen nettleser i operativsystemet. Forbrukerne bør få velge fra starten selv, er mantraet.

Men utfordringen for mindre erfarne brukere blir da å få fatt på en nettleser uten å ha en nettleser å laste ned fra.

- Microsoft anbefaler at selskaper som installerer OEM-versjon inkluderer en nettleser i oppgraderingspakken, skriver Microsoft videre, før de hinter om en separat pakke med IE8 som vil bli tilbudt leverandører i henhold til Desktop Operating System Agreement 12.0, og at denne pakken kan preinstalleres slik at den er der fra starten av.

Enterprise