- Ingen ramaskrik for Windows 8

- Ingen ramaskrik for Windows 8

Det er mye interesse for Windows 8, men ingen Apple-liknende køer, ifølge Komplett. - Men det er fint med mer konkuranse, sier Mats Hansen.

Ingen tvil om at lanseringen av det nye operativsystemet til Microsoft er av interesse for pc-pusheren Komplett.no. Selskapet har allerede mer enn 80 produkter med forhåndsinstallert Windows 8 i sin nettbutikk.

I tillegg satser selskapet på annonsering og spesielle arrangementer i selskapets showroom.

- Vi er veldig spente om dette blir en reell utfordrer for Apple og Android. Vi håper det, det er fint med mer konkurranse, sier Mats Hansen, som er «Nordic Category Manager» i Komplett.

Samtidig innrømmer han at Microsoft neppe behøver å regne med køer og stort salg med det første.

- Ut fra forhåndskjøpene er det litt blandet suksess. Det blir ikke samme ramaskrik som ved Apples lanseringer, sier Hansen.

Stor kampanje

Komplett er en av Norges største forhandlere av pc-er, særlig til forbrukermarkedet. Ifølge Hansen har selskapet over 700.000 aktive kunder i databasen sin. Mot dem vil Komplett kjøre kampanjer med Windows 8.

- Det blir masse mailing til våre kunder. Vi benytter oss også av Facebook, hvor det er mer rom for interaksjon. Vi har eksterne annonser, primært online. Så bruker vi vår egen webside til promotering av Windows 8-produkter, sier Hansen.

Selskapet har i dag en lansering ved sin nye butikk i Oslo ved Rådhusplassen sammen med Microsoft.

- Hva er reaksjonene fra kundene?

- Det er litt tidlig å si, men den virker helt OK. Oppmøtet er stort, vi ser det er mye interesse. Men jeg har ikke tro på en voldsom eksplosjon av salget den første uken.

- Kommer til å lykkes

Hansen påpeker at det er skrevet litt forskjellig om Windows 8 i mediene før lanseringen.

- Vi er ikke i tvil om det at Microsoft kommer til å lykkes, men mange må nok gjennom en modningsprosess. Forbrukerne er avventende, de vil først se hva man kan gjøre med Windows 8. Det vil ta tid å nå de store massene.

- Og bedriftsmarkedet?

- Ca. 30 prosent av våre kunder er i bedriftsmarkedet. De har nok en annen tilnærming og vil vente lengre. Det er egentlig bare små selskaper som viser interesse for Windows 8.

Det er ikke bare den nye Windows som lanseres i dag, det er mange nye produkter fra andre leverandører også.

- Det er mange lanseringer av nye maskinvare. Delvis er det de samme pc-er med nytt system, men det er også mange nye og det er et mye større utvalg av touch-maskiner. Det kommer fortløpende mye nytt, for eksempel hybrid-maskiner, sier Hansen.

Ifølge Hansen har Komplett allerede over nå 80 produkter med Windows 8.

- Dette er noe annet. Det er ikke like interessant med Android og Windows 7. Her går vi inn i en ny verden og et nytt bruksområde, sier han.

Les om:

Enterprise