Ingen sparkes i Microsoft Norge

Ingen sparkes i Microsoft Norge

Alle kunne møte opp på jobb som vanlig i Microsoft Norge i dag. Men hva som skjer de neste 18 månedene er vanskelig å si.

- Det er 1400 som mister jobben i Microsoft nå, men ingen av de er i Norge, sier Erik Lae Solberg, kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge.

Det var i går ettermiddag det ble kjent at Microsoft ikke presterte like bra som forventet. Dermed avslørte selskapet planene om å la 1400 gå på dagen. Videre skal 3600 forsvinne i løpet av 18 måneder. Totalt mister 5000 folk jobben i programvaregiganten.

Les også: Microsoft sparker 5000 ansatte

Norges-kontoret til Microsoft har 250 ansatte. Globalt har Microsoft 96.000 på lønningslista, ifølge tall fra The Seattle Times.

- For tidlig å si noe

- Hva med de som skal forsvinne i løpet av 18 måneder? Vet man om dette får ringvirkninger til Norge?

- Microsoft vil fortsette å gå gjennom markedet, både i forhold til forretning og teknologi, og gjøre de nødvendige tilpasninger. Men det er altfor tidlig å si hvilke konsekvenser det blir utover de 1400 som måtte gå. Det er for tidlig å si hvor kuttene blir tatt, det vil vurderes fortløpende i løpet av de neste 18 månedene.

Les også:

- Men føler Microsoft Norge seg utsatt?

- Det der for tidlig å si noe om, men det som er et veldig tydelig signal, og som vi er veldig glade for, er at ingen av de 1400 som måtte gå tas fra Norge.

Noen går, andre får

Overfor Wall Street-analytikere i går uttalte Microsoft-toppsjef Steve Ballmer:

- La meg gjør regnestykket helt klart: Vi eliminerer 5000 jobber, men vi legger også til noen få tusen jobber.

Microsoft hevder ifølge Computerworld USA at sluttsummen vil bli at 2 - 3000 arbeidsplasser forsvinner totalt.

Les om:

Enterprise