Ingen tegn på nedgang

Ingen tegn på nedgang

It-bransjen levere fortsatt gode resultater. I går kunne Data Respons vise til et kvartal med lønnsom vekst.

- Vi er fornøyd med at vi viser vekst i alle deler av konsernet, men det er spesielt morsomt at vi fortsetter den gode ekspansjonen internasjonalt. Dette bidrar til en mer balansert eksponering av konsernets drift og omsetning mellom land, regioner og bransjer, sier konsernsjef Kenneth Ragnvaldsen i Data Respons i en pressemelding.

Konsernets driftsinntekter i kvartalet ble 184 millioner kroner, som er en vekst på 21 prosent. Ordrereserven var 491 millioner kroner ved utgangen av perioden. Det er en økning på en vekst på 30 prosent.

Stødig ordrereservevekst

Det er det 15. kvartalet på rad Data Respons leverer vekst i ordrereserven.

- Vi opplever et økende behov for løsninger som forbedrer kundenes konkurranseposisjon, samtidig er kundene opptatt av å knytte til seg en solid og langsiktig løsningsleverandør, sier Ragnvaldsen.

Kjøpte tysker

I løpet av kvartalet har Data Respons kjøpt det tyske utviklingsselskapet Ipcas. Selskapet ble konsolidert i Data Respons konsernregnskap fra og med 1. september 2008.

- Ipcas er et veldrevet kompetanseselskap med god lokal posisjon og kunder som Siemens, Bosch og Continental, sier Ragnvaldsen. Kjøpet vil forsterke vår kompetanseplattform, gi gode løsningsmuligheter og øke vår geografiske utbredelse i Tyskland.

Ragnvaldsen sier til Finansavisen at han ikke har merket noe til finanskrisen enda.

- Vi har ikke fått makroperspektivet inn i vårt mikroplan, vi ser at industri- og teknologibedrifter leverer bra, sier han til avisa.

Les om:

Enterprise