Inmeta Crayon sluker Workplace Consulting

Inmeta Crayon sluker Workplace Consulting

Inmeta Crayon styrker sin kurs- og konsulentkompetanse gjennom overtagelsen av Workplace Consulting.

Inmeta Crayon styrker sitt fokus på IBM-teknologi gjennom oppkjøpet av kurs- og konsulentselskapet Workplace Consulting.

Inmeta legger 11 millioner kroner på bordet for selskapet, hvorav 6,7 millioner kroner er i kontanter og resten i aksjer.

Spesifisert kompetanse

Oppkjøpet gjøres for å forsterke Inmeta Crayons satsing på IBM-teknologi. Workplace Consulting er tungt sertifisert innen de sentrale produktområdene til IBM, noe som vil tilføre Inmeta Crayons nye muligheter. Nå kan de til å levere komplette verdikjeder med lisens- og konsulentkompetanse hos de produsentene som blir anvendt bredt hos kundene.

Matcher godt

- Workplace Consulting representerer et svært anerkjent IBM-miljø med anerkjent kompetanse og en industriell tilleggsdimensjon. Selskapet passer industrielt meget godt inn i Inmeta Crayon-konsernet, og blir en viktig vekstfaktor for videreutvikling av IBM området, mener konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta Crayon.

I 2010 omsatte Workplace for 40 millioner kroner og fikk et EBITDA-resultat 3,5 millioner kroner. Selskapet består av totalt 17 ansatte i Oslo og Stavanger.

Må godkjennes

Gjennomføringen av transaksjonen er betinget av at Inmeta Crayon gjennomfører en due diligence av Workplace Consulting med et tilfredsstillende resultat og endelig styregodkjenning. Det forventes ifølge pressenotatet at transaksjonen får regnskapsmessig effekt fra august.

Enterprise