Inmeta Solutions legges ned

Inmeta Solutions legges ned

Konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta legger ned forretningsområdet for elektronisk dokumentarkiv for å spare 3,5 millioner kroner.

Inmeta Solutions er den minste av Inmeta-konsernets tre forretningsområder, og er ifølge selskapet det eneste området som ikke har hatt tilfredsstillende avkastning. Derfor avvikles virksomheten, og ansatte overføres til Inmeta Consulting, skriver selskapet i en børsmelding.

- Vi ser klare markedsmessige synergier mellom lisens- og konsulentområdet. Det er her vi skaper vekst og lønnsomhet, og det er dette som er vår plattform for ekspansjon i Norge og Norden, sier konsernsjef Jarl Øverby i Inmeta.

LES OGSÅ: Inmeta kjøper Sharepoint-konsulenter

Inmeta Solutions salg av løsninger for elektronisk dokumentarkiv har utviklet seg svakere enn ventet. I tillegg har programvareleverandøren Meridio blitt kjøpt opp av en av Microsofts argeste konkurrenter.

- Inmeta er en sentral Microsoft-partner, og det skal vi utnytte. Microsoft har de siste årene gjort sin programvareportefølje langt bredere, og selskapet har tatt store markedsandeler. Vi er trygge på at Microsofts strategi fortsatt vil gi Inmeta mange og gode muligheter, og vi har funnet det mer riktig å utvikle det Microsoft-relaterte fokuset nasjonalt og internasjonalt, fortsetter Øverby.

Avviklingen av Inmeta Solutions medfører at programvaren Inform nedskrives regnskapsmessig i sin helhet per 31.03.2008. Nedskrivingen belaster regnskapet med maksimalt 2,6 millioner i første kvartal.

LES OGSÅ: Inmeta kjøper svensker

Les om:

Enterprise