Innsidehandel i Fast?

Innsidehandel i Fast?

Kredittilsynet skal granske en rekke mistenkelige aksjehandler i Fast rett før Microsoft-oppkjøpet ble offentlig kjent.

Norges it-flaggskip Fast har havnet i hardt vær. I kjølvannet av regnskapsjukset er det nå klart at selskapet også granskes for mulig innsidehandel i perioden før Microsoft ble deres nye eier.

De mest spesielle handlene ble gjennomført halvannen time etter at Microsoft presenterte budet sitt for Fast-toppene John M. Lervik og Robert Keith klokken halv tre om ettermiddagen 4. januar, skriver Dagens Næringsliv.

Klokken 16.10 fredag den 4. januar gjorde Fast-aksjen et kraftig byks på Oslo Børs. Aksjen steg med 6,6 prosent fra 12,90 kroner til 13,80 kroner på noen minutter. Handlene førte til en kjapp gevinst på nesten seks millioner kroner. Fra budet på 19 kroner fra den amerikanske programvaregiganten kom, tok nemlig det fire dager før Lervik og Keith varslet Oslo Børs og aksjonærene.

- Jeg kan bekrefte at dette er en sak som Kredittilsynet undersøker. Vi ser på flere ulike transaksjoner i forbindelse med Microsofts oppkjøp av Fast, sier spesialrådgiver Tore Lindstad i Kredittilsynet til avisen.

Handlene 4. januar er er ifølge avisen bare en av flere aksjehandler som nå granskes.

Kredittilsynet har gransket Fasts oppblåste regnskaper i over ett år.

LES OGSÅ: Full gransking av Fast-revisor

Enterprise