Integratørene frykter SOA

Integratørene frykter SOA

Systemintegratører er redd for at de blir overflødige etter hvert som SOA innføres i stadig flere statlige organisasjoner, viser en amerikansk studie.

Istedenfor å leie inn systemintegratører for å legge til ny funksjonalitet i eksisterende it-miljøer, kan organisasjoner med SOA-miljø bare skaffe de tjenestene de trenger, ifølge senioranalytiker Deniece Peterson i Input Executive Forum, en organisasjon som representerer føderale kontraktører i USA.

Peterson har gjennomført en studie som har undersøkt SOAs påvirkning på it-leverandører.

Kun få organisasjoner, som det amerikanske forsvarsdepartementet, NASA, SEC, FBI og finansdepartementet har betydelige SOA-prosjekter på gang. Ellers er SOA-satsningene typisk små testprosjekter.

Derfor har ikke it-leverandørene sett mye av skiftet fra tradisjonelle integrasjonsjobber i statlige organer.

- Men de ser at tiden kommer. Og når den kommer trenger de å tilby SOA-tjenester, sier Peterson til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Skal jakte kriminelle med SOA

Mens it-leverandørene bekymrer seg om mulig tap av kontrakter, har de statlige organene med SOA-planer sine egne bekymringer. Mange av SOA-løsningene som tilbysinneholder proprietære komponenter som står i veien for SOAs lovnader om standardbaserte moduler.

- Kjøperne leter etter standarder, så dette forsinker dem, sier hun.

Et annet problem er mangelen på SOA-kompetente it-folk i staten. Ironisk nok er dette en fordel for it-leverandørene hvis de makter å skaffe seg nok folk med SOA-peiling.

Selv om Petersons undersøkelser har fokusert på statlige organer, mistenker hun at lignende problematikk eksisterer også i næringslivet generelt.

Les om:

Enterprise