Intel kjøper grønn energi

Intel kjøper grønn energi

Intel blir USAs største forbruker av fornybar energi. Også HP slår på miljøtromma.

Intel skal kjøpe miljøsertifikater for 1,3 milliarder kilowattimer med fornybar energi som et ledd i satsingen på å redusere selskapets belastning på miljøet. Dermed blir Intel USAs største forbruker av grønn energi, ifølge det amerikanske miljøverntilsynet EPA.

Intel har investert 20 millioner dollar i en 250 energibesparende prosjekter de siste sju årene, og spart over 500 millioner kilowattimer på tiltakene.

- Ved frivillig å skifte til fornybar energi, går Intel foran med et godt eksempel. Det beviser at man ikke trenger tvang for å bli grønnere, sier EPA-sjef Stephen Johnson i en pressemelding.

LES OGSÅ: Greenpeace ut mot spillkjemper

Kjøpet sender også prosessorprodusenten til topps på EPAs Green Power Partners-liste og sikrer selskapet en verdifull førsteplass på en tilsvarende liste hos organisasjonen Fortune 500.

Intel håper rekordkjøpet skal stimulere markedet for grønn energi, og føre til større produksjonskapasitet og lavere priser. Den fornybare energien skal leveres fra en rekke ulike energikilder, som vind, sol og vannkraft.

LES OGSÅ: Hvem tror på it-filantropene?

Også HP lanserer et nytt miljøtiltak i dag. Selskapet skal redusere energiforbruket i sine pc-er med 25 prosent innen utgangen av 2010.

- Å redusere energiforbruket i våre volum-pc-er med 25 prosent er et ambisiøst mål, men vi skal klare det ved å integrere energibesparende teknologier og prosesser i produktporteføljen, sier Amund Hamre, markedssjef for pc- og aksessprodukter i HP Norge.

Enterprise