Intel overlever priskrigen

Intel overlever priskrigen

Til tross for prispress på prosessorer økte Intels resultat med 44 prosent det siste året. Santa Rosa får en del av æren.

Intels kvartalresultat ligger 44 prosent høyere enn for ett år siden, kunngjorde selskapet i går. Selskapet hadde 1,3 milliarder dollar på bunnlinjen de siste tre månedene.

Fortjenestene ligger i en sterkt økt omsetning, selv om priskrigen med konkurrenten AMD har presset marginene. Begge selskaper har satt prisene ned under oppgraderingene fra enkeltprosessorer til to- og firekjerners prosessorer.

Intel er også i den siste fasen av en stor omstrukturering, som betyr at tusenvis av jobber har forsvunnet fra selskapet.

I august vil de siste 1800 arbeidsplasser i denne runden kuttes. I de siste tre månedene har selskapet bokført minus 82 millioner dollar for denne omstruktureringen.

Til tross for disse utfordringene kunne Intel melde en omsetning på 8,7 milliarder dollar i kvartalet som ble avsluttet 30. juni. Dermed fikk aksjonærene en høyere utbetaling per aksje enn analytikerene på Wall Street hadde ventet.

LES OGSÅ: Nytt og sprekt fra Intel

Bra for Santa Rosa og Xeon

En positiv utvikling for selskapet de siste tre månedene er lanseringen av den nye prosessoren Santa Rosa, forklarte selskapets toppleder Paul Otellini ved presentasjonen av kvartalstallene.

Med forbedret prosessor, brikkesett og trådløskort henger Intel godt med i det rakst voksende bærbarmarkedet.

Intels firekjerners Xeon-prosessor for servere opplever også sterk vekst. På flashmarkedet har Intel blandet suksess. Selskapets NAND-brikke selger bra, mens NOR-brikkene selger dårligere enn ventet. Ifølge selskapets finansdirektør, Andy Bryant , er sistnevnte brikke årsaken til at Intel ikke nådde målet på 48 prosent margin, men stoppet på 46,9 prosent siste kvartal.

Bryant spår at Intel fortsetter å vokse sterkt de neste tre månedene, med en margin på 52 prosent, og en omsetning mellom 9 og 9,6 milliarder dollar.

Intel vil ha en stor utfordring med sin nye Penryn-brikkesett for stasjonære pc-er, samtidig som AMD lanserer en lignende Phenom-sett. Begge lanseres i en tid da segmentet for halvledere er et vanskelig marked. Nylig nedjusterte analyseselskapet Gartner omsetningsveksten i dette markedet fra 6,4 prosent i år til 2,5 prosent.

LES OGSÅ: Intel med på u-hjelp-pc

Les om:

Enterprise