Intel tror Windows 7 får trøbbel

Intel tror Windows 7 får trøbbel

Intel-toppsjef tror det blir tøft for Microsoft å selge Windows 7 til minibærbare.

Microsoft står overfor en tøff utfordring når det gjelder minibærbare. De små og billige pc-ene som har tatt verden med storm var medvirkende årsak til at selskapets tall for fjerde kvartal var åtte prosent lavere enn året før ettersom folk valgte superbillige minibærbare med XP eller Linux fremfor dyrere doninger med Vista.

Microsoft jobber for tiden med en egen Windows 7-versjon ment for minibærbare. En av tankene bak denne strategien er at den begrensede billigversjonen på sikt skal få folk til oppgradere til premium-versjonen. Med dette ønsker Microsoft å snu trenden fra i fjor, melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Utfordringen for oss er åpenbart å få den gjennomsnittlige salgsprisen opp, sa finansdirektør i Microsoft Chris Liddell i forrige uke.

- Tøff oppgradering

Starter edition, som skal være ferdig installert på nye mini-pc-er, kan bare kjøre tre applikasjoner av gangen. For å gjøre det enklest mulig å oppgradere til premium, skal denne utgaven være ferdig pakket ned på harddisken til alle netbooks.

Intel-direktør Paul Otellini mener imidlertid forbrukerne ikke vil la seg "presse". På en investorkonferanse i San Fransisco forrige uke sa han:

- Den oppgraderingen blir tøff.

Kjøper på pris

Årsaken er enkelt og greit: Kjøpere av minibærbare kjøper etter pris. Denne trenden vil særlig fortsette sett i lys av finanskrisen, der folk både bekymrer seg for jobb og øvrige investeringer, mener han.

Microsofts prisstrategi ligger i konflikt med Intels egen strategi for minibærbare. Intel har presset prisen ned, blant annet ved hjelp av Atom-prosessoren, og har solgt mange pc-er ved hjelp av dette. Microsoft forsøker med dette å presse prisen opp.

Ikke alle kjøpere trenger å investere i en bærbar med fullblods Intel-prosessor. Så hvis brukere av minibærbre ikke vil punge ut for prosessoren, hvorfor skal de punge ut for operativsystemet, er spørsmålet som blir hengenede igjen i lufta etter Intel-direktørens uttalelser.

Enterprise