- iOS 5 klar innen to uker

- iOS 5 klar innen to uker

Apples nye mobiloperativsystem snart ferdig.

Neste store versjon av operativsystemet til iPhone og iPad nærmer seg med stormskritt.

Da Apple avduket iOS 5 i juni, lovte selskapet at lanseringen ville finne sted til høsten. Nå påstår en analytiker at den såkalte "golden master"-versjonen av iOS 5 er klar innen to uker. Golden master betyr at den så å si er ferdig. Det betyr også at neste iPhone kan debutere kort tid etterpå.

Rapportene om den ferdige versjonen av iOS 5 kommer fra nettstedet MacRumors, som siterer bransjeanalytiker Ming-Chi Kuo i Concord Securities.

Sju betaversjoner

Ifølge Ming-Chi Kuo kommer altså maskinvareprodusenter til å motta den ferdige versjonen av iOS 5 mellom 23. og 30. september. Operativsystemet vil deretter bli installert på nestegenerasjons iPhone-modeller - som allerede skal være i produksjon.

Kuos påstander er i tråd med andre rapporter som hevder at Apples neste iPhone kommer i salg i midten av neste måned.

Apple avduket iOS 5 i juni på sin Worldwide Developers Conference. Operativsystemet kommer med over 200 nye funksjoner og 1500 utviklergrensesnitt. Apple har sluppet sju betaversjoner, noe som historisk sett er det største antallet de har sluppet før en ferdig versjon er klar.

iOS 5 kommer med store og omveltende funksjoner, som den nye nettjenesten iCloud, som tilsynelatende har krevd omfattende testing. iCloud skal kunne brukes på såvel iPhone og iPad som Mac og pc.

Motstridende om neste iPhone

Hva gjelder neste iPhone påstår Kuo at den ikke vil være veldig annerledes fra nåværende iPhone 4. Minnekapasitet, skjermstørrelse og design vil være den samme, mens kameraet vil oppgraderes til åtte megapiksler, ifølge analytikeren. Kuos kilder viser til enheten "N94" som har populært blitt referert til som "iPhone 4S" som den eneste nye kommende modellen.

Ming-Chi Kuo sier Apple vil levere 30 millioner nye iPhone-enheter i løpet av året, skriver amerikanske Network World.

Ryktene rundt Apples neste iPhone har vært mange. Det har blitt spekulert i både én og to modeller, med alt fra få til mange forbedringer. Det har lenge blitt antatt at iPhone 5, som den populært kalles, vil være en større oppgradering med helt ny formfaktor, større skjerm og raskere maskinvare.

Les om:

Enterprise