iOS 7: iBeacons kan se deg overalt

iOS 7: iBeacons kan se deg overalt

Trådløst oppsett av Apple TV, Bluetooth-hot-spots, overvåkning - og døden for NFC?

Vil iPhone få støtte for nærfelt-kommunikasjon (NFC)?

Apple har aldri vist offentlig interesse for dette, og svaret er antakeligvis nei. Apple spøkte under iOS 7-lanseringen med at deres trådløse delingsteknologi mellom to iPhones ikke krevde at man dultet bort i den andre (slik Android har blitt markedsført).

Men det betyr ikke at Apple ikke har liknende ambisjoner. En teknologi som er del av iOS 7, men som hittill ikke har fått mye oppmerksomhet, er iBeacons. Dette er en Bluetooth-teknologi som baserer seg på lokale sensorer som ser deg og din iPhone innenfor en gitt radius. Så omtrent det omvendte av NFC, som krever tilnærmet umiddelbar fysisk nærhet.

Apple TV, helt nært

Et eksempel på iBeacons er muligheten for automatisk oppsett av en 3. generasjons Apple TV via en iPhone med iOS 7. Alle som har en Apple TV vet at det å fikle med den lille fjernkontrollen for å angi kryptiske passord via skjermen, er en knotete og lite praktisk måte å bruke den på.

Har du siste versjon av en AppleTV, det vil si tredje generasjon, og en iPhone - og begge med iOS 7 - så kan du automatisk overføre passord og kontoinformasjon fra iPhone til AppleTV simpelthen ved å røre Apple TV med din iPhone. Dette trigger et automatisk oppsett, og du er klar til bruk sekunder senere.

Du kan lese om fremgangsmåten hos Apple her .

Litt lengre unna

En implementering av iBeacons i en litt større radius er for eksempel Estimote eller Roximity . Begge har løsninger for små sendere som kan plasseres for eksempel i en butikk, og som ser din iPhone via Bluetooth. Sensorene kan brukes til å trigge hendelser, som for eksempel å gi deg et tilbud eller mer informasjon om en vare du ser på.

Slike sensorer kan kobles mot et system for trådløs betaling, slik for eksempel Apple gjør det i sine butikker i USA, der du kan forlate en Apple Store uten å måtte opp med kontanter eller kredittkort for å betale for et produkt.

Eller du kan automatisk sjekke inn i hoteller eller på konferanser og få all relevant informasjon overført til din iOS-enhet.

Det store bildet

Men iBeacons kan også anvendes i en langt større, romlig kontekst. Som for eksempel MLB tenker å gjøre i den kommende 2014 baseball-sesongen i USA. Fra og med mai neste år vil dette systemet kunne vise deg veien til dine seter på en stadion ved å guide deg på din iPhone-skjerm. Apple og MLB har jobbet tett sammen om dette en stund, og det skal bli interessant å se dette rullet ut i stor skala. Les mer om dette her .

En annen opplagt bruk er selvfølgelig i andre, store innendørs-settinger som for eksempel flyplasser, messer eller kjøpesentra. GPS kan ikke brukes innendørs for å vise din posisjon, og dette er kontekster det kan være fort å gå seg bort i.

iBeacons kan dermed bli innendørs-svaret på GPS-navigasjon utendørs - kalt micro location. Og siden iBeacons bruker Bluetooth 4 LE, vil batteri-konsekvensen være neglisjerbar.

Sjekk ut flere videoer som demonstrerer iBeacons nedenfor. Via AppleInsider

Les om:

Enterprise