iPhone får mer avansert stemmestyring

iPhone får mer avansert stemmestyring

Stemmestyring er den store nyheten i Apples neste iPhone.

Apples neste iPhone er ventet lansert tirsdag den 4. oktober på selskapets hovedkvarter i Cupertino.

Hvordan telefonen kommer til å bli får vi antagelig ikke vite helt sikkert før i neste uke, men nå påstår nettstedet 9to5Mac å vite hvilke nyheter neste iPhone kommer til å by på.

Bortsett fra et kamera på 8 megapiksler og den tokjernede A5-prosessoren, kommer den også til å være utstyrt med et arbeidsminne på 1 gigabyte, samt en kommunikasjonsbrikke for å veksle fritt mellom GSM- og CDMA-mobilnettverk.

I tillegg kommer et hittil ubeskrevet blad...

Personlig assistent

Grunnen til at Apple-mobilen trenger ekstra mye minne, sies å være Assistant, et nytt stemmestyringssystem som fungerer over hele systemet og som gjør det mulig å fortelle mobilen hva man vil gjøre, skriver Macworld Sverige. For eksempel kan man få veibeskrivelser, sende tekstmeldinger og opprette kalenderhendelser, alt uten å måtte benytte seg av tastaturet.

Assistant vil også kunne la deg opprette en tekstmelding eller en iMessage med bare stemmen. Brukere kan få funksjonen til å lese opp usendte meldinger for å dobbeltsjekke at teksten ble tolket rett, ifølge 9to5Mac. I tillegg kommer den populære søketjenesten Wolfram Alpha bli integrert med Assistant, hvilket gjør at man for eksempel kan spørre sin iPhone hvor mange fot det er i 12,75 meter og få et umiddelbart svar.

Stemmestyringssystemet sies å være en videreutvikling av Voice Control-funksjonen som ble introdusert med iPhone 3GS i 2009. Den nye programvaren skal være basert på teknologi fra selskapene Siri og Nuance. I april i fjor kjøpte Apple opp Siri, som stod bak en talestyrt personlig assistenttjeneste for iPhone. Nuance er et firma som er spesialist på programvare for tekst- og stemmegjenkjenning, og de har også en rekke apper til iPhone.

Spor opp venner

Til slutt nevner 9to5mac også en ny tjeneste kalt Find My Friends, som kan brukes for holde oversikt over hvor ens venner befinner seg. Find My Friends og Assistant vil kunne brukes sammen, slik at man kan spørre hvor en venn er og få lest opp stedsinformasjonen direkte.

Hvordan den nye iPhone-en kommer til å se ut sier 9to5Mac ingenting konkret om. Ryktene går frem og tilbake om hvorvidt den vil ha en helt ny formfaktor med større skjerm og få navnet iPhone 5, eller om den vil være lik iPhone 4 og bli kalt iPhone 4S.

Enterprise