Isis bytter navn

Isis bytter navn

Ikke den Islamske stat i Irak og Syria, men Isis - et firma for mobile betalingsløsninger

Hadde det amerikanske mobil-lommebok firmaet kunne se inn i fremtiden, hadde de nok valgt et annet navn. Det amerikanske industriselskapet Isis, som ble opprettet i 2010, annonserte på onsdag at de ville bytte navn til Softcard, og deretter relansere sine produkter.

Firmaet hevder selv at navnebyttet er tilfeldig, selv om annonseringen av nytt navn kom dagen etter at nyheten om at ISIS, altså den ekstremistiske gruppen, hadde henrettet den amerikanske journalisten Steven Sotloff.

-Vi har ingen ønsker om å dele navn med denne gruppen, og våre tanker går ut til de som er rammet av disse grusomhetene, sa sjefsdirektør i Isis, Michael Abbott, i en bloggpost på firmaets hjemmesider på onsdag.

Merkevarebygging er muligens ikke firmaets eneste problem. Selv om tjenesten har eksistert i flere år, har Isis kjempet for å få trekkraft. Mange Android-enheter inneholder ikke den riktige maskinvaren som kreves for å bruke tjenesten. Isis, og andre firmaer som tilbyr mobile lommebøker, har enda ikke overbevist brukerne om at dette er en enklere løsning enn å bruke kort eller kontanter.

Selskapet forventer at den nye Softcard app-en vil tikke ut i de kommende ukene.

Enterprise