It-avdelingen vet best

It-avdelingen vet best

IT-SJEFEN: It-sjef Trude Bjering-Strand i Østfold Energi mener det er it-avdelingen som vet hva som er teknologisk best for virksomheten.

- Hva bruker du mesteparten av arbeidstiden din til?

- Det er faktisk prosjektledelse. Akkurat nå er jeg løsningsarkitekt for et nytt system for dokumenthåndtering og samhandlings. Vi har store forventninger til at det skal skape bedre rutiner og prosesser.

- Hva foretrekker du; Windows, Mac eller Linux?

- Jeg foretrekker Windows hvor det er best tilgang til kompetanse. I vår virksomhet er det svært mange applikasjoner på forskjellige ansatte – da må vi velge det som er standarden.

- Finnes det et kontorliv uten MS Office?

- Det gjør ikke det for meg.

- Hva slags regler har dere for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi jobber akkurat med dette. Vi har et krav til at våre epostadresser ikke skal misbrukes. Det skal heller selvfølgelig ikke distribueres forretningskritisk informasjon på nette. Vi sier ikke bestemt nei, men lager nå kjøreregler.

- Bør teknologer bestemme teknologi-investeringer?

- Ja, jeg mener det. Vi på it og ledere av it-avdelinger kjenner organisasjonene godt og kan se hvor teknologi gir forbedringer. Men jeg er ikke i mot innspill fra brukerne.

- Outsourcing; plage eller saliggjørende?

- Jeg er i mot outsourcing. I alle fall for bedrifter med mange applikasjoner. Kompetanse på huset takler endringer mye mer effektivt enn en ekstern leverandør.

- Hva er din favorittprogramvare som ikke er jobbrelatert?

- Det er Photoshop, jeg tar mye bilder.

- Siste bok du leste?

- Italienske sko av Henning Mankell.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- It-sjef Svein Simensen i Akershus Energi.

Enterprise