It-folket dumper SOA

It-folket dumper SOA

Ifølge analyseselskapet Gartner er interessen for tjenesteorientert arkitektur halvert det siste året.

Antall selskaper som planlegger å ta i bruk tjenesteorientert arkitektur (SOA) for første gang, har sunket fra 53 prosent til 25 prosent.

Det kommer frem i en ny undersøkelse fra Gartner, skriver Computerworlds egen internasjonale nyhetstjeneste. Samtidig har antall virksomheter som ikke har noen SOA-plan overhodet blitt doblet, fra syv prosent i 2008 til 16 prosent i 2008.

LES OGSÅ: - Bruk penger på it nå!

Sjefsanalytiker Dan Sholler i Gartner forteller at de har gjennomført den samme undersøkelsen i de siste fem årene, og dette er første gang interessen for SOA har sunket.

Ifølge Gartner er det flere grunner:

Til dels skyldes nedgangen at virksomheter er involvert i færre prosjekter på grunn av den økonomiske krisen, og til dels er det manglende kompetanse på området. Dessuten er det vanskelig å visualisere konkrete gevinster av SOA.

Informasjonsarkitekt Annika Granebring i SEB IT tror den minskede interessen for tjenesteorientert arkitektur kan skyldes at bedriftene har vært overoptimistiske rundt gevinstene og en tro om at disse skal komme raskt.

- SOA er et langsiktig arbeid som krever store økonomiske investeringer og utholdenhet, sier Granebring til Computersweden.

Gartners undersøkelse ble gjort mellom mai og juli 2008. Et forstudie ble gjort blant 1000 ansatte i 200 selskap, tre påfølgende studier ble gjort med dybdeintervjuer av 119 respondenter.

LES OGSÅ: Slik overlever du krisen

Les om:

Enterprise