It-sjefen blir mindre teknisk

It-sjefen blir mindre teknisk

KOMMENTAR: Moderne it-avdelinger vil bestå av rådgivere og konsulenter.

It-avdelingen blir mindre teknisk og mer forretningsorientert. Flere it-eksperter har tidligere sagt til Computerworld at it-sjefen må være proaktiv og ikke kjempe mot cloud computing og mobilitet.

Kjemper man i mot blir resultatet at forretningssiden hopper bukk over it og går sine egne veier.

LES OGSÅ: Slik blir it-avdelingens rolle

Endringen er i gang

Nå får de støtte fra Marc Cecere i analyselskapet Forrester som nylig uttalte til britiske Computerworld at vi vil se helt nye modeller for hvordan it-jobben utføres de nærmeste årene.

Endringen har allerede begynt, mener Cecere, vi ser tydeligere krav fra it-brukerne om at de vil bruke sine egne systemer og applikasjoner. Hans klare anbefaling til it-sjefer er også å ligge tidlig i løypa.

Ikke minst skaper unge medarbeidere, med sin utålmodighet med å få sine teknologiske løsninger raskt implementert, utfordringer for it-avdelingen.

LES OGSÅ: - Færre utviklere, flere rådgivere

Fra nei-avdeling til rådgiver

Mobilitet og skytjenester, sosiale medier er stikkord. Det er ikke i it-avdelingens interesse å bli avdelingen som alltid sier nei.

Samtig er det viktig å oppdra brukerne og fortelle om konsekvenser ved de teknologiske valg som gjøres. Marc Cecere i Forrester mener nøkkelen er å legge til rette.

Det du må gjøre er å vise folk hvordan de selv kan få til det de ønsker, og samtidig gjøre ansvarsfordelingen tydelig med - hvem som har ansvar for hva.

Det betyr altså ikke å si nei, men å være en rådgiver. Og en god konsulent eller rådgiver vet hva kunden (brukerne) trenger og hvilke muligheter som ligger i markedet – før brukeren selv låser seg i en retning. Påvirkningskraften blir større jo tidligere rådene kommer. Derfor er det viktig at it-avdelingen ligger først i løypa.

Det er ressurskrevende å være en slik rådgiver og krevende oppå alt annet man skal gjøre. Men skal vi tro Forrester er det den veien det går – enten man vil eller ikke.

Les om:

Enterprise