- It-sjefen må gjøre noe fornuftig

- It-sjefen må gjøre noe fornuftig

HP kan levere et komplett verktøyskrin til it-direktøren, mener selskapets nye programvaresjef. - Det er mye it-surr, sier David Quantrell.

Programvare er HPs raskest voksende forretningsområde. Der er derfor et stort ansvar som hviler på David Quantrells skuldre. Han er selskapets nye programvaresjef for EMEA-regionen, og kommer fra tilsvarende stilling i Mercury Interactive, som HP i fjor kjøpte for den nette sum av 28 milliarder kroner.

- Den største utfordringen for it-direktøren i dag er å få it til å gjøre noe fornuftig for forretningen, proklamerer han overfor Computerworld.

Quantrell fremhever at det generelt sett er mye it-surr i verdens bedrifter og organisasjoner. Som illustrasjon presenter han en del oppsiktsvekkende statistikk. Eksempelvis mislykkes 40 prosent av alle it-initiativer i å oppnå forventet avkastning. Samtidig overskrider halvparten av alle gjennomførte it-prosjekter budsjettene. Men det største problemet er regelrett it-svikt. Ifølge Quantrell er 80 prosent av slike problemer selvforskyldte som et resultat av endringer i it-systemene.

- It skyter seg selv i foten gang på gang. Dette ville aldri blitt akseptert i noen annen avdeling, fortsetter han.

LES OGSÅ: HP vil forandre spillverdenen

Oppkjøpstrend

Quantrell mener det derfor er viktig at bedrifter har gode styringsløsninger som gir nødvendig oversikt. Det ville vel strengt tatt vært overraskende om han mente noe annet, mannens stilling tatt i betraktning.

Han snakker om trendene i it-industrien. Selv ser han en klar endring i hvilke it-investeringer som foretas. I 2002 var lagring i skuddet. To år senere var det servere. Nå er det operative investeringer som står på agendaen. Vi kommer heller ikke unna oppkjøpstrenden, som HP i høyeste grad er en representant for.

- Hvordan ser du på alle oppkjøpene som foregår i it-bransjen, du som selv kommer fra et ervervet selskap?

- Jeg har faktisk vært med på tre oppkjøp og tre konsolideringer selv. Det er jo en fundamental endring i industrien. Den virkelige testen er å gi uttrykk for reelle verdier og få dem til å henge sammen.

Farvel til OpenView

Med oppkjøpet av Mercury overtok HP en bred portefølje av styringsprogramvare som passet inn i selskapets egen OpenView-produktlinje. Under HPs Software Universe-konferanse like før nyttår ble det avslørt at selskapet har planer om å erstatte både OpenView- og Mercury-merkenavnene med etiketten HP Software.

Målet er å minimere antallet separate merker, og fokusere på å selge sammensatte funksjoner fremfor atskilte løsninger. Samtidig videreføres Mercurys fokus på Business Technology Optimization (BTO), samt en livssyklustankegang som skal bygge broer mellom it-strategi, prosesser og forretningsvirksomhet.

Bakgrunnen for avgjørelsen er kundeundersøkelser foretatt av HP, som kort fortalt konkluderte med at selve produktnavnene er velkjente, men at ingen egentlig vil savne merkenavnet OpenView.

LES OGSÅ: - Stillingen som it-sjef bør deles i to

Les om:

Enterprise