- It-sjefen må si nei!

- It-sjefen må si nei!

Mange norske it-sjefer setter ikke grenser for sine ansatte. - Farlig, mener HP.

HP har også i år utført sin undersøkelse Teknologibarometeret, hvor de har snakket med 400 norske it-sjefer. Blant funnene er at it-sjefene kanskje er litt for snille.

43 prosent av it-sjefene i det private gir tommel opp når ansatte spør om å få installere programmer som ikke er bedriftsstandard på sine maskiner. De oppgir å ikke ha noen restriksjoner i det hele tatt. Dette er langt flere enn i det offentlige, hvor bare 25 prosent er like "snille".

- De virksomhetene som ikke har klare regler på nedlasting og bruk av programvare, løper en stor sikkerhetsrisiko, sier programvaresjef Morten Meier i HP i en pressemelding.

LES OGSÅ: Nesten alle pc-er i faresonen

Han omtaler slik programvare som en "direkte inngangsport til bedriftens sensitive informasjon", og advarer it-sjefene mot å være for slepphendte.

Videre viser det seg at it-sjefene har liten tro på gratis tjenester på internett. Hele 87 prosent av de spurte tror ikke at gratis nett-tjenester kan erstatte interne it-løsninger, og det offentlige er mer negativ innstilt til slike løsninger enn hva det private næringslivet er.

- Små og mellomstore virksomheter bør ha øynene oppe for slike løsninger, mener Meier.

- For dette kan de spare mye penger på.

LES OGSÅ: - Hacking er superlett

Les om:

Enterprise