It-sjefene satser på BI-løsninger

It-sjefene satser på BI-løsninger

It-sjefer prioriterer business intelligence og erp i finanskrisen. Se topp 10-listen.

Det blir ingen nedgang i it-budsjettene for inneværende år, men det blir heller ingen oppgang. Derfor skal pengene i enda større grad kastes inn i de rette prosjektene, og øverst på listen står business intelligence (BI). Det viser en stor Gartner-undersøkelse blant 1500 it-sjefer fra hele verden.

Undersøkelsen ble gjennomført i fjorårets siste kvartal. Samlet har de 1527 selskapene som er med i undersøkelsen et it-budsjett på 950 milliarder norske kroner.

- Det økonomiske klimaet avspeiles i it-budsjetter, prioriteringer og strategier. En tredjedel av alle CIO-er sier at deres budsjetter er uendret, mens 46 prosent sier de får en svak økning av midler. 21 prosent får kuttet i sine midler, sier Mark McDonald i Gartner EXP ifølge Computerworld i Danmark.

Omstrukturerer

McDonald sier videre at it-sjefene blir nødt til å omstrukturere sine budsjetter - skjære ned på noen områder og investere i andre.

- Virksomheter forventer at it bidrar med resultater i en usikker økonomi. De store selskapene ser alvoret i den økonomiske krisen, men lar seg ikke lamme av den. Lederne har tiltro til at man kan bruke it for å oppnå resultater, mener Mark McDonald.

Virksomhetslederne forventer at it spiller en rolle i å redusere utgifter. Ikke kun ved å skjære ned, men også ved å endre forretningsprosesser. Og det er her BI kommer inn. For selv om det skal spares, ligger business intelligence på toppen av prioriteringslisten for it-sjefene.

I 2009 har mer enn 57 prosent av it-direktørene BI blant sine topp fem-prioriteringer.

- It-sjefene skal forbedre forretningsprosessene og gjøre dem til en del av kjernen i it-løsningene, for å kunne leve opp til ledelsens forventninger, mener McDonald.

Gartners liste over 1500 it-sjefers prioriteringer innenfor teknologi:

1. Business intelligence.

2. Enterprise-applikasjoner (ERP, CRM etc.).

3. Server og lagring (virtualisering).

4. Modernisering av legacy-applikasjoner.

5. Kollaborative teknologier.

6. Nettverks-, stemme- og datakommunikasjon.

7. Teknisk infrastruktur.

8. Sikkerhetsteknologier.

9. SOA.

10. Dokumenthåndtering.

Les om:

Enterprise