It-sjefene vil prøve Mac

It-sjefene vil prøve Mac

Apple er overraskende populært, det samme er Windows 7. Linux er fortsatt lillebror.

68 prosent av selskapene i en ny undersøkelse sier at de vil la sine ansatte bruke Mac på arbeidsplassen i løpet av neste år, eller planlegger å gjøre Mac til en del av maskinparken, melder Computerworld.com.

700 selskaper var med i den amerikanske undersøkelsen, utført av Information Technology Intelligence Corp. (ITIC).

Nøyaktig dobbelt så mange som i fjor er nå positive til Mac.

- Og Apple har ikke gjort noe aktivt for å få til dette, sier analytiker Laura DiDio i ITIC.

Jobbmaskin/Hjemmemaskin

Hun tror at it-sjefene er i ferd med å bli mer forbrukervennlige. Flere og flere bruker Mac, forteller hun, og it-ledelsen følger etter.

- Før var jobbmaskinen kraftigere enn hjemme-pc-en. Nå blir det omvendt, og brukerne vil ha den samme kraften på jobben som hjemme.

Også det faktum at man uten de store problemene kan kjøre Windows på Mac i disse dager skal bidra til den økende jobb-bruken. Iphone og Ipod skal også ha gitt Apple mye god pr. ITIC mener Apple ikke har vært mer populær på 20 år.

Åtte prosent vil ha Vista

Til tross for en stor Mac-interesse, vurderer få firmaer å gå helt over til Apples plattform. Bare 2,5 prosent kunne tenke seg dette.

Andre funn som kan nevnes, er blant annet at 46 prosent av bedriftene vil hoppe over Windows Vista og gå rett over til Windows 7.

Bare åtte prosent sier at de er i ferd med å gå over til Vista, og kun en halv prosent kunne tenke seg å gå over til Linux.

Enterprise