It-sjefer med mer penger i 2009

It-sjefer med mer penger i 2009

Tross finanskrisen er det langt mellom bekymrede it-sjefer.

Hver tredje it-avdeling får mer penger i 2009, ifølge en spørreundersøkelse blant 100 it-sjefer i noen av landets største bedrifter og organisasjoner. Undersøskelsen er gjort av Medialect på oppdrag for it-konsulentselskapet Steria. Formålet med undersøkelsen var å finne ut om finanskrisen har ført til reduksjoner it-avdelingens ressurser hittil i år. På det spørsmålet svarer hele 90 prosent nei.

LES OGSÅ: - Bruk penger på it nå!

– Dette bekrefter langt på vei de erfaringene vi i Steria har gjort de siste månedene. Vi har sett veldig få tegn til nedgang i it-bransjen. Foreløpig er det nok mediene og finansverden som roper høyest om krisetider, sier markedsdirektør Anders Lindgren i Steria i en pressemelding.

Ifølge undersøkelsen ser det ut til at neste års it-budsjett heller ikke påvirkes av de økonomiske nedgangstidene. Nesten halvparten av norske it-sjefene i undersøkelsen sier budsjettene vil være uendret til neste år, mens tre av ti faktisk får mer penger å rutte med i 2009.

Ti prosent må imidlertid tåle reduserte budsjetter.

LES OGSÅ: Slik overlever du krisen

– Da vi i begynnelsen av 2008 spurte norske it-sjefer om årets budsjetter, meldte 8 prosent om reduksjon, mens fire av ti hadde fått budsjettene sine økt. Det blir med andre ord ikke all verdens forandring på dette feltet til neste år, sier Lindgren videre i meldingen.

Analyselskaper som IDC og Gartner tegner imidlertid et noe mer negativt bilde av situasjonen. Gartner nedjusteres forventet vekst i it-bransjen fra 5,8 til 2,3 prosent for 2009, noe som særlig vil påvirke markedene i USA, Japan og Vest-Europa. IDC spår trøbbel for norsk it-bransje. Verst vil det gå ut over konsulenter og leverandører av maskinvare, mener analysehuset.

LES OGSÅ: Nedtur for norske konsulenter

Les om:

Enterprise