Itera outsourcer outsourcingen

Itera outsourcer outsourcingen

IT-SJEFEN: Sven Bjørn Lilleslåtten i Itera spiser egen medisin.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Med tanke på fremtiden er det det som er mellom himmel og jord; skyene. Vi må finne vår rolle, og hva slags tjenester vi skal tilby med integrasjon mot skyen. Fra dag til dag er det produksjon, med styring av ressurser, datakraft, lagring, strøm, kjøling og alt annet som hører til.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Personlig er jeg et frittenkende menneske, så jeg er Linux-fan, egentlig. Men jeg er også for religionsfrihet, eller rettere sagt fravær av religion, så vi bruker det som kreves i situasjonen. På arbeidsplassen har nok Windows etablert seg bra.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Det er det eneste saliggjørende, helt klart! I alle fall for våre kunder. Men heller ikke vi leverer alt selv. Vi bruker tjenester fra der de leveres billigst, så vi bruker blant annet skybaserte tjenester for funksjoner som antispam og den type ting.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Kapitalutnyttelse og planlegging, men også posisjonering og arbeid med å finne ut hvordan vi kan etablere et effektivt nordisk samarbeid.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi har noe blacklisting, men oppfordrer til bruk av verktøy som MSN, Facebook, Twitter og blogger. Vi vil spre budskapet vårt på sosiale medier. Mange av de nye bedriftslederne er tilstede, og det er definitivt en fordel å kjenne til og bruke slike verktøy.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- De fleste av våre investeringer er kundedefinerte; skal kundene ha den og den løsningen er det den vi investerer i. Ellers går det mye i kompetanseheving, samt prosessutvikling og diverse forbedringer.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- La oss prøve en av våre kunder; Morten Staubo i Advokatfirmaet Hjort. Eller it-sjefen i Navita Systems.

It-sjefen

Hvem: Sven Bjørn Lilleslåtten

Hvor: Itera Networks

Hva: Konsulenter og drift

Antall ansatte: 40 totalt, 20 på it

It-budsjett: Rundt 20 millioner kroner

Enterprise