– Ja, Office kommer for Ipad

– Ja, Office kommer for Ipad

Et langvarig irritasjonsmoment kan forsvinne for dem som foretrekker Ipad også på kontoret.

For første gang bekrefter Microsoft offisielt at at den velkjente kontorstøttepakken Office kommer til å bli sluppet som en app for Ipad.

Det kom fram i en tale fra Microsoft-toppsjefen Steve Ballmer under Gartner Symposium i går, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Nevner ikke Android

– Word, Powerpoint og Excel er alle skriveprogrammer. De er normalt sett optimalisert for tastatur og mus, men vi kommer til å slippe en versjon som er optimalisert for berøringsskjermer til både Ipad, Windows 8 og andre plattformer, uttalte Ballmer.

Han unnlot derimot å presisere om Office-pakkens videreutvikling for "andre plattformer" også inkluderer Googles Android.

Trolig rett rundt hjørnet

De tidligste ryktene om en kommende Office-variant til Ipad er rundt ett år gamle, og ble langt på vei bekreftet forrige måned da programsjef Qi Lu gikk ut med at Office ville slippes for Windows 8 "og andre plattformer", som det het.

Zdnets Microsoft-ekspert Mary Jo Foley uttalte tidligere i år at nettbrettvariantene av Office trolig ville slippes i oktober. Steve Ballmer ville verken bekrefte eller avkrefte dette under Gartner Symposium.

Les om:

Enterprise