Jager kontrakt

Jager kontrakt

Kampen om hvem som skal leverer nye jagerfly til Luftforsvaret tilspisser seg. Det norske selskapet Jotne EPM Technology leverer løsninger til alle tre.

Jotne EPM Technology signerte nylig en avtale med svenske Gripen International, dermed er selskapet involvert i alle de potensielle leverandører av nye norske jagerfly. Fra før har det norske teknologiselskapet både europeiske Eurofighter og amerikanske Joint Strike Fighter på kundelisten.

- Vi leverer programvare som samler og lagrer vedlikeholdsinformasjon fra ulike systemer hos Saab, sier prosjektleder Harry Mevåg i Jotne.

Avtalen med Gripen (Saab) går over 18 måneder og er verdt 15 millioner kroner for selskapet, og er en del av gjenkjøpsordningen med det norske forsvaret som nå bruker en del penger på alle de tre potensielle leverandørene. Målet er å sette flyleverandørene i stand til å levere vedlikeholds- og driftsinformasjon, samt styringssystem for kjøp og kontroll av reservedeler. Alt tilpasset it-systemene til Forsvaret.

- Spiller det noen rolle for dere om hvem som blir valgt?

- Nei, selvsagt ikke, sier Mevåg.

Jotne EPM Technology har utviklet en egen database som samler informasjonen, men Mevåg understreker at hans selskap baserer sin utvikling på ISO-standarder.

- Vi har utviklet integrasjonssystemer som gjør at ulike logistikk- og økonomisystemer skal kunne snakke sammen via vår integrasjonsdatabase. Vi arbeider for tiden med løsninger for blant annet både IFS og SAP, forteller Mevåg.

Jotne EPM Technology er en del av Jotnegruppen som består av flere forskjellige selskaper med produkter og tjenester innen industri, informasjonsteknologi og eiendom. Gruppen har rundt 300 ansatte i Norge, Russland og Frankrike.

Les om:

Enterprise