Jensby starter på nytt i Norge

Jensby starter på nytt i Norge

Kongsvinger-investoren bak It Factory starter nytt it-selskap i konas navn.

Inventive. Det er den siste oppfinnelsen til danske Asger Jensby, den Kongsvinger-boende investoren bak selskapet It Factory, som på slutten av fjoråret på kort tid gikk fra idyll til skandale.

Kort fortalt ble selskapet anmeldt for bedrageri til verdi av 500 millioner. Den norskfødte it-direktøren Stein bagger gikk i dekning i Dubai og ble etterlyst av Interpol.

Jensby hevder han følte seg ført bak lyset av It Factory, men likevel røyk formuen han hadde bygget opp. Men nå starter han altså på ny frisk, skriver Glomdalen.no.

Nytt forsøk

Han har teamet opp med kona for å få det hele til. Hun eier 25 prosent av selskapet og blir selskapets markedssjef, han er arbeidende styreformann. I tillegg eier tre tidligere ansatte fra Kongsvinger-avdelingen til Centric, Morten Risdal (blir daglig leder i Inventive), Espen Gylterud og Raymond Fjell, 25 prosent av selskapet hver.

- Etter granatsjokkene og etter at elendigheten hadde lagt seg litt, begynte vi å tenke klart igjen. Vi satt på fjellet i påsken og jobbet med fire forretningsideer. Dette er den vi foreløpig har satset på. Det måtte være noe vi hadde kunnskaper om, sier Jensby til Glomdalen.no, og froteller at selskapet ble registrert hos Brønnøysund 4. mai.

Høye ambisjoner

Litt av planen bak Inventive er å selge tverrfaglige it-tjenester som abonnement til SMB-markedet. På sikt ser Jensby for seg at bedriften kan vokse til rundt 75 ansatte.

- I første fase tenker vi oss et litt utvidet glåmdalsdistrikt. I neste fase skal vi vokse også i nærområdene til Oslo. I tredje fase snakker vi om nasjonal markedsføring. I 2014 skal vi ha 1 prosent av det norske markedet, sier han til Glomdalen.no.

At Jensby selv ikke eier deler av selskapet, er ikke så rart. Han har fremdeles store økonomiske krav mot seg i kjølvannet av It Factory-skandalen.

Les om:

Enterprise