Jolicloud 1.0 sluppet

Jolicloud 1.0 sluppet

Jolicloud er et nettbasert operativsystem med berøringsskjermstøtte, spesielt designet for minibærbare maskiner.

Operativsystemet Jolicloud er basert på Linux, og etter å ha vært i beta i lengre tid ble det før helgen sluppet en full versjon, skriver PC för alla i Sverige.

LES OGSÅ:

Chrome OS slippes i fjerde kvartal

Minibærbare maskiner

Jolicloud er laget for plattformer med begrensede ressurser, i hovedsak minibærbare maskiner. Disse maskinene er gjerne laget først og fremst for å surfe på internett, og Jolicloud er spesialtilpasset til dette formålet.

Operativsystemet skal gi rask oppstart, rask respons og støtter også enheter med berøringsskjerm. Installasjonsfilen er på bare 16 megabyte og kan startes fra et usb-minne. Operativsystemet trenger 2,5 gigabyte på harddisken, men alle applikasjoner kjører i sin helhet på nettet.

LES OGSÅ:

Kjører både Android og Windows XP

Gratis, ingen nedlasting

Operativsystemet bruker Chromium og HTML5 som base, i tillegg til en del Gnome-baserte nøkkelkomponenter. Man kan bruke alle de vanligste applikasjoner i Jolicloud, som for eksempel Firefox, Gmail, Facebook, Twitter, Spotify, Boxee og mange flere. De fleste applikasjoner i Jolicloud er gratis, og kan installeres enkelt et klikk, uten å måtte lastes ned.

Man kan fortsatt bruke Windows som operativsystem selv om man installerer Jolicloud, man velger da hvilket operativsystem som skal kjøres ved oppstart.

Enterprise