Kan gi bort Windows 7 gratis

Kan gi bort Windows 7 gratis

Microsoft kan velge å gi oppgraderinger til Vista-brukere gratis, slik de gjorde i XP-dagene.

Ifølge nettstedet Techarp.com har Microsoft sendt ut et utkast til deres oppgraderingsprogram for å få brukere over til Windows 7. Programmet er til for at forhandlere skal slippe å oppleve at forbrukere venter med å kjøpe maskiner med Vista, i påvente av den nyeste Windows-versjonen.

Nettstedet hevder videre at de har fått tak i dette utkastet, og presenterer innholdet. For ordens skyld: Nettstedet skal ha spådd flere Microsoft-nyheter med svært god treffsikkerhet, blant annet slippdatoer for en rekke Windows-versjoner.

Bot og formatering

Det hele skal dreie seg om et program som likner Vista Express Upgrade, som ble tilbudt kunder som kjøpte XP-maskiner i perioden før Vista ble utgitt i begynnelsen av 2007. Man fikk da oppgradere fra XP til Vista gratis eller rimelig, om maskinen ble kjøpt innen en viss tidsperiode.

Ifølge Techarp skal forbrukere og små bedrifter som kjøper Vista-maskiner i perioden mellom juli 2009 og datoen når Windows 7 blir sluppet, få en oppgradering gratis eller rimelig.

Oppgraderingen vil foregå fra Windows Vista Home Premium til Windows 7 Home Premium, fra Windows Vista Business til Windows 7 Professional og fra Windows Vista Ultimate til Windows 7 Ultimate. Om noen prøver å oppgradere til en annen Windows 7-versjon, blir det visstnok en fare for at maskinen må formateres. Videre får forhandlerne en bot om ikke oppgraderingen foregår riktig, og Microsoft skal kunne kreve skriftelig dokumentasjon om at alt foregår etter reglene.

Kjøperne skal kunne få oppgradere opp til 25 lisenser.

- Kanskje bedre opplevelse

Men om man kjøper en maskin med XP, vet man da at den faktisk kan kjøre Windows 7? Ja, ifølge utkastet som nettstedet mener å sitte på. Det skal stå at brukerne "burde få den samme eller en bedre opplevelse", så lenge de kjører en versjon av Windows 7 som tilsvarer Vista-versjonen.

Og når det gjelder datoen man faktisk kan motta Windows 7-dvd-en, så er det strengt ulovlig å sende den ut før den offisielle slippdatoen. Hva den blir, er Microsoft ennå tause om. Det har blitt spekulert i alt fra siste del av 2009, til tidlig 2010.

Microsoft Norge har ikke vært tilgjengelig for å kommentere de påståtte oppgraderingsplanene.

Les om:

Enterprise