- Kinesere bak Wordpress-angrep

- Kinesere bak Wordpress-angrep

Tror ikke det massive tjenestenektangrepet hadde noe politisk motiv.

Et massivt distribuert tjenestenektangrep gjorde bloggetjenesten Wordpress utilgjengelig og treg før helga.

Angrepet var så kraftig at det rammet alle tre datasentrene for tjenesten.

Les saken her: Wordpress under voldsomt angrep

Tusener på tusener

Angrepet innebar at flere gigabit med data og millioner av datapakker bombarderte serverne hvert eneste sekund. Konsekvensen var treg respons fra bloggtjenesten for svært mange kunder og brukere, mens andre aldri kom inn i det hele tatt.

- Vi tror ikke lenger at angrepet er politisk motivert. Men opphavet er kinesisk, sa Matt Mullenweg, grunnleggeren av Wordpress, til Computerworlds nyhetstjeneste. Forrige uke var han overbevist om at angrepet var politisk motivert, og rettet mot en ikke-engelskspråklig blogg.

Kina har vært opphav for flere store nettangrep de siste årene. Opptil flere ganger har målet vært å skaffe informasjon fra store energileverandører. Andre ganger har årsaken vært mer uklar. Kinesiske myndigheter avviser konsekvent å ha noe med angrepene å gjøre.

Sløve pc-eiere er medskyldig

Distribuerte tjenestenektangrep utføres av tusener av pc-er infisert med fjernkontrollprogramvare. Denne fjernkontrollen brukes til å sende store mengder data mot nettsteder som enten blir trege eller tvinges ut av internett. Eieren av pc-en vet sjelden om denne fjernstyringen.

Pc-er som blir fjernstyrt mangler som regel antivirus-verktøy, eller har dette installert, men mangler oppdateringer. Disse oppdateringene gjelder ikke bare sikkerhetsverktøy, men også resten av programvaren på pc-en.

Les om:

Enterprise