- Kjølig velkomst for Windows 8

- Kjølig velkomst for Windows 8

Gartner tror bedrifter vil stå over om Windows 8 kommer allerede i 2012.

Om Windows 8 dukker opp allerede i 2012, tror Gartner bedriftene vil være avventende med å oppgradere. Mange er nå midt i en migrasjonsprosess til Windows 7, og Gartner tviler på at de gidder gjenta prosessen om bare to år.

- Bedrifter foretrekker å oppgradere til annenhver utgave. Hvis Windows 7 kommer om to år, vil mange bedrifter ha betenkeligheter når det gjelder oppgradering til neste utgave, sier analytiker Michael Silver ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Struktur versus utseende

Han hevder bedrifter blir lei av hyppige oppgraderinger, særlig på grunn av kritiske applikasjoner man ikke vet om vil fungere på det nye systemet.

- Det vil avhenge av hvorvidt Windows 8 inkluderer større strukturelle endringer, eller om det er mer polering av overflaten. Hvis det bare er en finpuss, vil det faktisk bli vanskeligere å hoppe over. Dersom vi snakker om en større utgave, vil Microsoft slite med å selge Windows 8 til bedriftene. De så dette når selskaper hoppet over Vista og valgte å bli værende XP, sier Silver.

Vrient

Kommentarene kommer i kjølvannet av at østerrikske Microsoft antydet at Windows 7-etterfølgeren kanskje kommer allerede i 2012.

Analytiker Michael Cherry i det frittstående selskapet Directions on Microsoft, tror Microsoft får store utfordringer med å selge Windows 8 fordi Windows 7 er et så godt operativsystem.

- Det fungerer bra og er til å stole på, mener Cherry.

Les om:

Enterprise