Kjøp Android-apper fra nettleseren

Kjøp Android-apper fra nettleseren

Web Store lar deg kjøpe apper på mobilen fra pc-ens nettleser.

Det kan være knotete å lete etter den ultimate applikasjonen å laste ned på en to tommers mobiltelefonskjerm.

Dette har Google bestemt seg for å gjøre noe med, og i går lanserte de Android Market Web Store.

Funksjonen lar deg rett og slett shoppe applikasjoner fra datamaskinen din, som så automatisk blir lastet ned til mobiltelefonen din.

Flerenhetskompatibelt

Brukere som har flere Android-enheter vil kunne velge hvilken enhet til vil ha applikasjonen nedlastet til. Og kun kompatible enheter vil vises i listen der du velger dette, så du slipper å gå på en smell på den fronten.

En egen ”My account”-side vil la brukeren se alle applikasjonene de har kjøpt og installert på forskjellige enheter.

For utvikleren

Slik Google ser det, gir Web Store utviklere bedre mulighet til å presentere sine produkter, med høyoppløslige bilder og skjermdumper, Youtube-videoer og øvrige applikasjoner de har å by på.

Google legger også til ny prisfunksjon for utviklere så applikasjonsprisen kan oppgis i landets lokale valuta. Ifølge søkemotorgiganten har den nåværende valutavisningsfunksjonen tidvis automatisk konvertert priser på en måte som kunne fremstå forvirrende for sluttbrukeren.

Google sier ifølge Computerworlds nyhetstjeneste også at de går med planer om å skape en måte der utviklere kan selge funksjoner eller tjenester innad i selve appen. Utviklingsgrensesnittet (SDK) slippes nå, og funksjonen anslås å være på lufta i løpet av mars.

Enterprise