Kjør Windows 8 på Mac-en

Kjør Windows 8 på Mac-en

Nysjerrig på Microsofts nye OS? Eller vil du prøve ut nye Mountain Lion? Her er løsningen.

Er du over middels teknologi-interessert, er det vel stor sannsynlighet for at du er nysgjerrig på Microsofts nye Windows 8, selv om du egentlig er svoren Mac-entusiast.

Berørings-OS

Men det er spennende tider for operativsystemer, både Apple og Microsoft tar konsekvensen av den stadig økende inflytelsen som berøringsbaserte nettbrett har for brukere flest.

På Mac-fronten ser vi at OS X blir mer og mer samstemt med iOS-programvaren for mobile enheter, mens Microsoft har valgt å gå helt nye veier med sitt Metro-brukergrensesnitt, som først og fremst har klare likhetstrekk med deres nye OS for mobiltelefoner.

Nå har det seg slik at de fleste som velger Mac gjør det fordi det nettopp er Mac-opplevelsen i en vid forstand de er ute etter. Men så er det kanskje en eller annen sær programvareløsning som benyttes på kontoret som ikke finnes for Mac - og da kan man heldigvis ty til virtualiseringsløsninger.

Parallels' Desktop for Mac var først ute med en slik løsning som på en enkel måte lar deg kjøre Windows og Windows-programmer på Mac-en under OS X. Nå kom det nettopp en oppgradering som tar med seg de aller siste nyhetene på OS-fronten.

Parallels Desktop for Mac

Nyeste versjon av Parallels Desktop for Mac versjon 7 kan nå virtualisere Windows 8 og faktisk også OS X 10.8 Mountain Lion - sistnevnte både som vert og som gjeste-OS.

Windows 8

For Windows 8 er det den såkalte Consumer Preview-versjonen som er tilgjengelig. Parallels har gjort installasjonen utrolig enkel - det er bare å opprette en ny virtuell maskin som er forhåndskonfigurert for Windows 8 i Fil-menyen, og så lastes installasjonspakken automatisk ned fra nettet og installeres.

OS X Mountain Lion

Støtten for Apples nyeste OS er fremdeles på eksperimentstadiet - ikke rart, siden OS X Mountain Lion fremdeles er i beta for utviklere. Men Desktop for Mac v7 lar deg altså kjøre OS X 10.8 som en virtuell maskin i OS X 10.7 Lion - og da slipper du bekymringene med å kjøre et uferdig operativsystem som hoved-OS på Mac-en.

For de virkelig dristige - og her anbefaler vi å benytte seg av en dedikert maskin som ikke benyttes til kritiske operasjoner - kan altså Parallels Desktop for Mac v7 også kjøres fra OS X 10.8 Mountain Lion. Andre OS som også er støttet er blant annet Windows 7, OS X 10.7 Lion, Google Chrome OS, Linux Fedora og Ubuntu.

Parallels har forøvrig også en iOS-app som kan fjernstyre de virtuelle maskinene på Mac-en - her gjelder det bare å holde tunga rett i munnen. Men på en måte kan man si at du nå kan få Windows 8 på iPad.

Parallels Desktop for Man kan kjøpes på fysisk medium fra Apple Store for 629 kroner her, men finnes også som digital nedlasting.

Via 9to5Mac.

Enterprise