Kjør Windows på Symbian-telefoner

Kjør Windows på Symbian-telefoner

Ønsker du Windows 3.1 på din Nokia N95?

En utvikler har på et polsk forum har lagt informasjon og bilder om bruk av Windows 3.1 på Symbian S60-baserte telefoner, som for eksempel Nokias populære N95.

Muligheten gis gjennom å ha portet programmet DOSBox til Symbian S60-operativsystemet. DOSBox er et program som emulerer en Intel x86-pc. Programmet finnes ellers for en rekke operativsystem og blir blant annet brukt av entusiaster for å spille gamle spill. Ifølge DOSBox eget forum er det bare noen uker siden første versjon av DOSBox for Symbian S60 var oppe å kjøre.

Et potensielt bruksområde for DOSBox på mobiltelefonen vil være å bruke den for gamle spill, som på det jevne kan være langt bedre spill enn mye av det som i dag utvikles for mobiltelefoner. I Wiki-en for DOSBox finnes informasjon om hvordan en rekke spill kan benyttes, men det er klart at man på en mobiltelefon kan få andre utfordringer enn i henhold til blant annet tastatur og ytelse enn på en vanlig pc.

Rent applikasjonsmessig kan en slik løsning også gi mange muligheter gjennom bruk av Windows, men ifølge skjermdumpene vi så langt har sett er ikke bildekvaliteten fra Windows foreløpig spesielt god.

Hvordan ytelse og stabilitet er for løsningen vet vi ingenting om.

Enterprise