Knalltall fra Oracle

Knalltall fra Oracle

Oracle er ferdig med finansårets første kvartal. Resultatet imponerte analytikerne.

Oracle ble populære på nervøse Wall Street da de kunne melde om en økning av inntektene på hele 18 prosent i første kvartal til 5,3 milliarder dollar. Resultatet endte på solide 1,1 milliarder dollar - opp 28 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Salget av programvare vokste med 20 prosent til 4,2 milliarder dollar, mens salget av nye lisenser vokste med 14 prosent til 1,2 milliarder dollar.

Oracles aksje har falt på Wall Street med 20 prosent siden midten av august. Men gikk opp igjen med 10 prosent etter resultatene ble lagt frem.

Lojale kunder

Oracles toppsjef og storeier, Larry Ellison, mente hans selskap klarer seg godt i en turbulent økonomi takket være lojale kunder.

- Fornyelse av lisenser står for rundt halvparten av inntektene våre. Her har vi ekstremt høye marginer og den fortsetter å vokse, sa Ellison i en konferansesamtale i forbindelse med resultatfremleggelsen.

Det er dominansen på databasemarkedet som driver selskapet framover.

- Det faktum at vi selger flere databaser enn noen andre bidrar til at vi kan investere mer i å forbedre våre databaser, sa han videre.

Men det er mellomvare som er selskapets hurtigst voksende produktlinje.

- Vi tror vi har gått fra nummer to til nummer en på mellomvare. Vi har passert, eller er i ferd med å passere IBM, sa Ellison under den samme konferansesamtale.

LES OGSÅ: Stenger skumle feil i Oracle

Les om:

Enterprise