Knapp bedring for Ergogroup

Knapp bedring for Ergogroup

Driftsresultat stiger såvidt, men den norske virksomheten bekymrer.

I andre kvartal leverte Ergogroup et driftsresultat på 57 millioner kroner, mot 44 millioner kroner i samme kvartal i 2009. Det gir en driftsmargin på 4,3 prosent. Resultatoppgangen er blant annet knyttet til bedring i selskapets svenske virksomhet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Omsetningen i andre kvartal økte fra 1,31 milliarder kroner i 2009 til 1,35 milliarder kroner i 2010. Det gir en organisk vekst på 3,2 prosent.

Norge "ikke tilfredsstillende"

- Markedet for it-tjenester er fremdeles krevende. Sett i lys av det, er jeg fornøyd med at vi har forbedret resultatet og økt omsetningen i de fleste segmentene. Den positive utviklingen i Sverige og i segmentet Drift & infrastrukturtjenester er spesielt velkommen, men resultatmarginen i den norske delen av segmentet er fremdeles ikke tilfredsstillende, sier Terje Mjøs, administrerende direktør i Ergogroup.

Segmentet Drift & infrastrukturtjenester kan i andre kvartal vise til en svak omsetningsvekst. Resultatmarginen (EBITA) er samtidig hevet fra 0,5 prosent til 2,8 prosent.

Aktivitetsnivået i segmentet Løsninger & applikasjonstjenester har vært godt også i andre kvartal og segmentet kan vise til organisk vekst. Marginen for området er imidlertid noe svakere, blant annet på grunn av risikoavsetninger, større innslag av tredjepartsleveranser og kompetansebyggende aktiviteter.

Styrket i Sverige

Segmentet Norden, som hovedsakelig dekker Ergogroups virksomhet i Sverige, har de siste kvartalene vist betydelig bedring etter å ha vært relativt hardt rammet av lavkonjunkturen. I andre kvartal kan segmentet vise til en resultatmargin på 5,8 prosent, mot 3,9 prosent i samme periode i fjor.

- I løpet av 2009 har vi gjort flere viktige grep i vår svenske virksomhet. Jeg er overbevist om at vi i Sverige har kommet styrket ut av finanskrisen, sier Terje Mjøs.

Fusjonen med EDB

Planene om å fusjonere de to selskapene ble godkjent på ekstraordinær generalforsamling i begge selskaper 8. juli. Fusjonsplanene er godkjent av konkurransemyndighetene i Sverige og Ukraina, og avventer nå godkjennelse fra det norske Konkurransetilsynet.

Beslutningen fra Konkurransetilsynet er ventet i slutten av tredje kvartal, men seneste tidspunkt for godkjennelse er 3. desember 2010. Synergier på mellom 250-350 millioner kroner forventes realisert som følge av fusjonen, ifølge Ergogroup.

Les om:

Enterprise