Kommer Facebooks eget OS?

Kommer Facebooks eget OS?

En modifisert versjon av Android. Det tror mange Facebook skal slippe på pressekonferansen i neste uke.

Gårsdagens presseinvitasjon fra Facebook har igjen fått fart på de tidligere ryktene om at selskapet planlegger å slippe sin egen telefon. I den noe kryptiske meldingen skriver Facebook «kom å se vårt nye hjem på Android». Det skriver Computer Sweden.

Meldingen førte med en gang til spekulasjoner. I begynnelsen trodde mange det dreide seg om en oppdatert app for Android, men ifølge flere kilder er det som kommer større enn som så.

Ifølge kildene som har snakket med Techcrunch, handler dette om et nytt mobilt operativsystem basert på en modifisert versjon av Android. Operativsystemet er ifølge kildene dypt integrert med Facebook.

- Det dreier seg ikke om en helt egen versjon av Android, men snarere modifikasjoner som har innebygde funksjoner for Facebook i operativsystemet, sier en kilde til Techcrunch.

Kilder som har snakket med 9to5 Google, hevder at det nye operativsystemet til å begynne med kommer til å kjøres på telefoner som lages av HTC. HTC ståt for maskinvaren, og Facebook for programvaren.

-Ifølge kilder som er kjent med markedsføringen til Facebook og HTCs nye telefoner, kommer annonsene til å fokusere på brukerne i stedet for maskinvare eller programvare, skriver Mark Gurman fra 9to5 Google.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg har gjentatte ganger avvist ryktene om at selskapet skal slippe sin egen telefon, og hevder at dette ville vært meningsløst. Han har imidlertid sagt at Facebook er interessert i å bygge et system som er tett integrert med det sosiale nettverket.

Facebooks kommende pressekonferanse er 4. april kl. 18:00 norsk tid.

Les om:

Enterprise