Kraftig vekst for Telecomputing

Kraftig vekst for Telecomputing

Oppkjøp og organisk vekst øker omsetningen med 65 prosent i Telecomputing, men marginene faller.

Omsetning for Telecomputing-konsernet i tredje kvartal var 188,8 millioner kroner, en vekst på 64,9 prosent. Ikke medregnet virksomheter som ble kjøpt eller solgt, hadde konsernet en organisk vekst på 25 prosent.

Nysalget var rekordhøyt, og bidro til et driftsresultat på 13,8 millioner kroner, mot 10,6 millioner på samme tid i fjor, skriver selskapet i en børsmelding.

Telecomputing leverer it-drift og outsourcing for smb-segmentet, og oppnådde rekordhøy ordreinngang i Norge, blant annet på grunn av en outsourcingskontrakt med BW Offshore, som representerte den største nysalgskontrakten for selskapet her til lands.

LES OGSÅ: Telecomputing vant offshore-avtale

Konsernet kjøpte de svenske selskapene Kentor i februar i år og Stonebrix i september. Dermed har Telecomputing nå 400 av sine drøyt 600 ansatte i Sverige. Ordreinngangen var svakere for den svenske operasjonsdelen, og salget av it-tjenester var viste også en flat utvikling i tredje kvartal.

- Markedsutsiktene for Telecomputing er fortsatt meget gode, og selskapet forventer en organisk vekst som er høyere enn den generelle markedsveksten som estimeres til 6-8 prosent, heter det i børsmeldingen.

Telecomputing

Tall i millioner kroner

Q3 2007

Q3 2006

Omsetning

188,8

114,5

Resultat før skatt (EBITA)

15,5

11,1

Driftsresultat (EBIT)

13,8

10,6

Les om:

Enterprise