Krangel om Vista-OL

Krangel om Vista-OL

OLs hovedleverandørene på it-siden, Microsoft og Lenovo, er uenige om bruk av Vista.

Lenovo sier at neste års Sommer-OL kjøres på XP. Nei, sier Microsoft, det er feil, vi kjører Vista. I Beijing blir Vista det overordnende operastivsystemet.

Styreformann i Lenovo, Yang Yuanqing, sa at de mest sentrale maskinene i OLs it-systemer vi kjøre på XP. De olympiske leker er ikke plassen å teste ut ny teknologi, er begrunnelse fra Yang.

Dette mener Microsoft er usant. I en felles uttalelse med OL-organisasjonen har selskapet allerede i slutten av juni meldt at de fleste sentrale systemer vil kjøre Windows Vista. I tillegg vil OL-organisasjonen bruke Office 2007 og Exchange Server 2007, opplyser Microsoft.

Dermed er det full skjæring mellom de to største it-leverandører for OL, programvareleverandøren Microsoft og maskinvareleverandøren Lenovo.

LES OGSÅ: Beijing-OL vil ikke ha Vista

- Det er en anerkjennelse og en ære for Microsoft China å kunne være programvareleverandøren for De olympiske leker i Beijing, skriver kinasjefen i Microsoft, Chen Yongzheng, i sin blogg.

Det har blitt kjent at it-kostnader til lekene vil koste 400 millioner dollar, og det vil være mellom 2000 og 3000 betalte it-ansatte under OL. I tillegg regnes det med rundt 3000 frivillige it-medarbeidere.

Det deltar 10 700 atleter og nesten det dobbelte antall journalister. Lenovo er hovedleverandør av 12 800 pc-er, 700 servere og 2000 skrivere. Ved Vinterlekene i Torino ble det brukt 385 servere, 5000 pc-er og 700 skrivere.

LES OGSÅ: OL-it koster flesk

Les om:

Enterprise